Skip to main content

Benito Almirante Gragera

Actualment soc Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, professor agregat de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Cap del Grup de Recerca en Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Institutions of which they are part

Head of group
Infectious Diseases
Vall Hebron Institut de Recerca
Head of Department
Infectious Diseases
General Hospital
Soc el Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’objectiu del qual és la prevenció, el control i el tractament d’aquestes malalties, a través de tres àrees: l’assistencial, en primer lloc, la docent, tant de pregrau com de postgrau, i la de recerca.
 
A més, soc professor agregat de Medicina en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i cap del Grup de Recerca en Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Aquest grup de recerca està integrat en diverses xarxes cooperatives de recerca nacionals i internacionals, i està acreditat per l'Agència de Gestió d'Ajudes Universitàries i de Recerca (AGAUR) com a grup consolidat de recerca. 
 
En el meu historial científic i acadèmic s'inclouen més de 300 publicacions científiques, amb més de 10.000 citacions i un índex H de 48, més de 700 comunicacions a congressos nacionals i internacionals, múltiples participacions en ponències i simposis, direcció de 10 tesis doctorals i autoria de més de 50 capítols de llibres o monografies.
 
A més, formo part de diferents Societats Científiques i soc l'editor cap de la Revista indexada Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica. 

Projects

Programa de intervención para optimizar el manejo de la bacteriemia por Enterococcus spp.

IP: Laura Escola Verge
Collaborators: Javier Gomis Rodriguez, Nuria Fernández Hidalgo, Ma Dolores Rodríguez Pardo, Pau Rello Sabaté, Estela Muñoz Castarlenas, Marta Palau Gauthier, Albert Moreno Mingorance, Marc Pigrau Pastor, Benito Almirante Gragera
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 85668
Reference: PI21/01182
Duration: 01/01/2022 - 31/12/2024

Nous reptes en les infecciones endovasculars i de dispositius.

IP: Benito Almirante Gragera
Collaborators: Laura Escola Verge, Laia Perez Lasarte
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 180000
Reference: JR20/00020
Duration: 22/01/2021 - 21/01/2025

ThermoShot/FlashShot: A New Technology against Antimicrobial Resistant and Biofilm Infections

IP: Joan Gavaldà Santapau
Collaborators: Javier Gomis Rodriguez, Victor Franco Puntes, Marta Palau Gauthier, Pablo Salvador Corona Pérez-Cardona, Benito Almirante Gragera
Funding agency: Fundació La Marató de TV3
Funding: 199000
Reference: 20181310
Duration: 10/05/2019 - 09/05/2022

Vigilancia y control en tiempo real de la infección relacionada con la asistencia sanitaria (IRAS) por bacterias multirresistentes a través de la secuenciación de genomas completos.

IP: María Nieves Larrosa Escartin
Collaborators: Mª Carmen Ferrer Barberà, Laura Escola Verge, Albert Moreno Mingorance, Thais Cornejo Sánchez, Benito Almirante Gragera
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 87120
Reference: PI18/00954
Duration: 01/01/2019 - 30/06/2023

Related news

El treball, publicat a The Lancet, ha estudiat pacients de Barcelona i Madrid i mostra que el contacte directe és la principal via de transmissió de la infecció.

HIV infected cells expressing the CD32 molecule are more resistant to the action of the natural killer cells of the immune system, which are key in the fight against viral infections.

Entre els projectes més rellevants en Covid-19 destaca la participació del VHIR en assaigs clínics per provar l’eficàcia i seguretat de vacunes com ara Janssen, Pfizer-BioNTech en el col·lectiu d’embarassades, i Hipra.

Related professionals

Francesc Zarzuela Serrat

Francesc Zarzuela Serrat

Infectious Diseases
Read more
Jordi Navarro Mercadé

Jordi Navarro Mercadé

Senior researcher
Infectious Diseases
Read more
Shilena Narci Rodriguez

Shilena Narci Rodriguez

Infectious Diseases
Read more
Maider Arando Lasagabaster

Maider Arando Lasagabaster

Infectious Diseases
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.