Skip to main content

Joan Xavier Comella Carnicé

Vaig obtenir el doctorat en medicina a la Universitat de Barcelona el 1989. Després d’una estada postdoctoral a l’Institut de Ciències Biològiques CNRS de Gir sur Yvette, a França, vaig treballar com a professor associat a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida el 1990, i com a professor en plantilla el 2002. Des d’abril del 2007 soc professor a l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. També he estat professor visitant al INSERM de Marsella i al EMBL de Heidelberg, Alemanya. En l’actualitat soc el director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i coordino la recerca biomèdica i la innovació duta a terme des de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, un dels més importants de l’Estat Espanyol.

Institutions of which they are part

Head of group
Cell Signaling and Apoptosis
Vall Hebron Institut de Recerca
Director
Vall Hebron Institut de Recerca
M’he especialitzat en gestió sanitària a través del “Programa Executiu en Gestió Sanitària” de l’IESE Business School de Madrid. He realitzat tasques de gestió de polítiques científiques com a: vicepresident d'investigació de la UdL (1995-2000), director de l'ANEP (2004-2005), director general de FCYT (2005-2006), director general de la FCRI (2007- 2009), i director de l'Institut de Neurociències de la UAB (2007-2009). Vaig ser elegit secretari general de la COSCE i conseller extern de l'Agència Nacional de Recerca (AEI de MINECO). Actualment soc copresident del Consell d'Administració de la Infraestructura Europea per a la Medicina Translacional (EATRIS 2012-2014). A més, he estat consultor i avaluador de la Comissió Europea al Programa Marc V; consultor i avaluador d'organismes de finançament nacionals (ANEP, FIS, CICYT) i regionals (DURSI); avaluador del Programa Nacional de Recerca d'Argentina i França; avaluador de més de 15 revistes científiques internacionals; organitzador (president) de congressos nacionals (Societat Espanyola de Neurociències, Lleida 2003) i internacionals (Juan March Symposium, 1996). També he estat consultor del grup d'implementació d'estudis mèdics de la Universitat de Girona i el comitè científic extern de l'Institut de Recerca de Santiago de Compostel·la (format per la Universitat i l'Hospital Universitari de Santiago). Des de 2011 soc membre del Comitè Organitzador d'Expoquimia i membre del Comitè Científic de MIHealth. He dirigit més de 25 projectes de recerca finançats per organismes nacionals i internacionals. He exercit d'expert assessor extern de la Unió Europea sobre el programa "Envelliment de la població" (1999-2002) i soc membre del Grup d'Experts d'Alt Nivell Especialitzat de Malalties Cròniques i Degeneratives, Genòmica i Neurociències de la Comissió Europea (1999-2002). He rebut diversos premis entre els quals destaca el "Jove científic destacat" de la Generalitat de Catalunya (2001) i el Premi Nacional de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Fundació Pfizer (2005).

Projects

Mechanisms of cell death and search of novel therapeutic targets for neurodegeneration.

IP: Joan Xavier Comella Carnicé
Collaborators: Montserrat Solé Piñol, Miriam Izquierdo Sans , Laia Perez Lasarte
Funding agency: Ministerio de Ciencia e Innovación-MICINN
Funding: 219250
Reference: RYC2021-031785-I
Duration: -

Ministerio de Ciencia

ADQUISICIÓN DE UN MICROSCOPIO CONFOCAL ESPECTRAL DE RASTREO DE ALTA RESOLUCIÓN DESTINADO A LA PLATAFORMA DE MICROSCOPÍA DE LA UNIDAD DE ALTA TECNOLOGÍA (UAT)

IP: Inmaculada Fuentes Camps
Collaborators: Maria Vicario Perez, Miquel Vila Bover, Anna Meseguer Navarro, José García Arumí, Joan Gavaldà Santapau, Joan Xavier Comella Carnicé, Miguel Segura Ginard, Maria Martell Pérez-Alcalde, Victor Franco Puntes, Anna Santamaria Margalef, Carmen Espejo Ruiz, María José Buzón Gómez, Javier Inserte Igual, Anna Rosell Novel, Eduardo Fidel Tizzano , Trond Aasen
Funding agency: Ministerio de Ciencia e Innovación-MICINN
Funding: 502000
Reference: EQC2019-006247-P
Duration: 01/01/2019 - 31/12/2020

Ministerio de Ciencia

ADQUISICIÓN DE UN MICROSCOPIO MULTIDIMENSIONAL WIDEFIELD EQUIPADO PARA REALIZAR EXPERIMENTOS IN VIVO, DESTINADO A LA PLATAFORMA DE MICROSCOPÍA DE LA UNIDAD DE ALTA TECNOLOGÍA (UAT)

IP: Inmaculada Fuentes Camps
Collaborators: Maria Vicario Perez, Soledad Gallego Melcón, Fco Javier Santos Vicente, Diego Arango Corro, Gema Ariceta Iraola, Santiago Ramon y Cajal Agüeras, Marta Martínez Vicente, Anna Meseguer Navarro, Manuel Comabella Lopez, Ricardo Pujol Borrell, Joan Sahuquillo Barris, Joan Xavier Comella Carnicé, Miguel Segura Ginard, Simon Schwartz Navarro, Anna Rosell Novel, Meritxell Genesca Ferrer
Funding agency: Ministerio de Ciencia e Innovación-MICINN
Funding: 177204.2
Reference: EQC2019-006309-P
Duration: 01/01/2019 - 31/12/2020

Ministerio de Ciencia

Papel del antagonista de receptores de muerte, FAIM-L en la progresión de la enfermedad de Alzheimer

IP: Joan Xavier Comella Carnicé
Collaborators: Raquel Badillos Rodriguez, Joaquin Lopez Soriano, Maria Jose Pérez García, Anna Martinez Sires
Funding agency: Ministerio de Ciencia e Innovación-MICINN
Funding: 166980
Reference: PID2019-107286RB-I00
Duration: 01/06/2020 - 31/05/2023

Ministerio de Ciencia

Related professionals

Ana  Pérez González

Ana Pérez González

Read more
Miriam de Nadal Clanchet

Miriam de Nadal Clanchet

Neurotraumatology and Neurosurgery Research Unit (UNINN)
Read more
Fernando Azpiroz Vidaur

Fernando Azpiroz Vidaur

Head of group
Physiology and Pathophysiology of the Digestive Tract
Read more
Rafael Rodríguez Lecoq

Rafael Rodríguez Lecoq

Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.