About the VHIR
Here at the Vall d'Hebron Research Institute (VHIR) we promote biomedical research, innovation and teaching. Over 1,800 people are seeking to understand diseases today so the treatment can be improved tomorrow.
Research
We are working to understand diseases, to find out how they operate and to create better treatments for patients. Get to know about our groups and their lines of research.
People
People are the centre of the Vall d'Hebron Research Institute (VHIR). This is why we are bound by the principles of freedom of research, gender equality and professional attitudes that HRS4R promotes.
Clinical trials
Our work is not just basic or translational; we are leaders in clinical research. Enter and find about the clinical trials we are conducting and why we are a world reference in this field.
Progress
Our aim is to make the research carried out at the Vall d’Hebron Research Institute (VHIR) a driving force for transformation. How? By identifying new channels and solutions for the promotion of people's health and well-being.
Core facilities
We offer specialist support for researchers, internal and external alike, ranging from specific services to preparing complete projects. All this, from a perspective of quality and speed of response.
News
We offer you a gateway for staying up to date on everything going on at the Vall d’Hebron Research Institute (VHIR), from the latest news to future solidarity activities and initiatives that we are organising.
Ponent: Rosa Badia Royes Infermera de Practica Avançada de la Unitat VIH del Servei de Malalties Infeccioses. Experiència de 25 anys a l' HUVH vinculada als serveis d’ Oncologia, Pneumologia i Medicina Interna. Servei d' Infeccioses des de 2016 .Ha participat en varies publicacions i estudis com a investigadora principal de qualitat de vida i educació per a la Salut en pacients amb malalties cròniques.
Resum: En els últims anys, la cronificació de la infecció per VIH, l’augment en esperança de vida l’envelliment , les comorbiditats i la Polifarmàcia representen un nou repte en la Salut amb repercussions directament en la qualitat de vida de les persones.
Hi ha estudis que evidencien que a mesura que les PVIH van fent anys , les seves necessitats en Salut van canviant i els van diferenciant de la població general; apart dels anys i danys provocats per la malaltia i dels efectes de l’estigma del VIH/Sida presenten més possibilitat d’envellir abans i pitjor amb una carrega superior d’altres malalties com comorbiditats, síndromes geriàtrics ,vulnerabilitat i fragilitat. Tot això fa necessari avançar cap a models d’atenció on el pacient estigui al mig de tot : entrenat, preparat , participatiu i actiu.
La qualitat de vida de la que es pugui gaudir en present i futur esta directament relacionada amb els riscos, oportunitats i estils de vida portats al llarg dels anys.
Una vida més llarga obre l' oportunitat a treballar per un envelliment actiu i dotant-lo com a una experiència positiva on caldrà acompanyar-la d’oportunitats continuades de salut, participació i seguretat on incloure els determinants conductuals com tabaquisme, activitat física, alimentació , consum d’alcohol i l’adherència, les quals seran fonamentals per tal de proporcionar protecció, seguretat i les cures necessàries per tal de millorar la salut a llarg termini.
Moderadors: Dr. Adrià Curran Fàbregas, metge especialista en Medicina Interna. Des del 2005 treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La seva activitat assistencial i de recerca està basada en la infecció per VIH, les infeccions de transmissió sexual (ITS) i la infecció pel virus del papil·loma humà (VPH). També és investigador principal del Grup de Recerca de Malalties infeccioses, Vall Hebron Institut de Recerca.
*Dra. Silvina Magnani, psicòloga de la Unitat de VIH/ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall Hebron i del Vall Hebron Institut de Recerca, des de l'any 2010.
*Juanse Hernández, és llicenciat en Filologia Clàssica, president i editor científic sènior de l'entitat comunitària Grup de Treball sobre Tractaments del VIH (gTt-VIH) des de l'any 1997. Membre del Comitè Científic de la Cohort PISCIS i de la Cohort de la Xarxa de Investigació a Sida (CoRIS). Participa de manera activa en la defensa i promoció dels drets de les persones amb el VIH, especialment dels relacionats amb la salut
Registre online: https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_Inl7AUOzTgeBJR-HJd0uuA