Acerca del VHIR
El Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) promueve la investigación biomédica, la innovación y la docencia. Más de 1.800 personas buscan comprender las enfermedades hoy con el objetivo de mejorar su tratamiento mañana.
Investigación
Trabajamos para entender las enfermedades, saber cómo funcionan y crear mejores tratamientos para los pacientes. Conoce nuestros grupos y sus líneas de investigación.
Personas
Las personas son el centro del Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR). Por eso nos vinculamos con los principios de libertad de investigación, igualdad de género y actitud profesional que promueve la HRS4R.
Ensayos clínicos
Nuestra tarea no es solo básica o traslacional; somos líderes en investigación clínica. Entra para saber qué ensayos clínicos estamos llevando a cabo y por qué somos referente mundial en este campo.
Progreso
Queremos que la investigación que se efectúa en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) sea un motor de transformación. ¿Cómo? Identificando nuevas vías y soluciones para fomentar la salud y el bienestar de las personas.
Core facilities
Ofrecemos un apoyo especializado a los investigadores tanto internos como externos, desde un servicio concreto hasta la elaboración de un proyecto en su totalidad. Todo ello, con una perspectiva de calidad y agilidad de respuesta.
Actualidad
Te damos una puerta de entrada para estar al día de todo lo que sucede en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR), desde las últimas noticias hasta las actividades e iniciativas solidarias futuras que estamos organizando.
Ponent: Rosa Badia Royes Infermera de Practica Avançada de la Unitat VIH del Servei de Malalties Infeccioses. Experiència de 25 anys a l' HUVH vinculada als serveis d’ Oncologia, Pneumologia i Medicina Interna. Servei d' Infeccioses des de 2016 .Ha participat en varies publicacions i estudis com a investigadora principal de qualitat de vida i educació per a la Salut en pacients amb malalties cròniques.
Resum: En els últims anys, la cronificació de la infecció per VIH, l’augment en esperança de vida l’envelliment , les comorbiditats i la Polifarmàcia representen un nou repte en la Salut amb repercussions directament en la qualitat de vida de les persones.
Hi ha estudis que evidencien que a mesura que les PVIH van fent anys , les seves necessitats en Salut van canviant i els van diferenciant de la població general; apart dels anys i danys provocats per la malaltia i dels efectes de l’estigma del VIH/Sida presenten més possibilitat d’envellir abans i pitjor amb una carrega superior d’altres malalties com comorbiditats, síndromes geriàtrics ,vulnerabilitat i fragilitat. Tot això fa necessari avançar cap a models d’atenció on el pacient estigui al mig de tot : entrenat, preparat , participatiu i actiu.
La qualitat de vida de la que es pugui gaudir en present i futur esta directament relacionada amb els riscos, oportunitats i estils de vida portats al llarg dels anys.
Una vida més llarga obre l' oportunitat a treballar per un envelliment actiu i dotant-lo com a una experiència positiva on caldrà acompanyar-la d’oportunitats continuades de salut, participació i seguretat on incloure els determinants conductuals com tabaquisme, activitat física, alimentació , consum d’alcohol i l’adherència, les quals seran fonamentals per tal de proporcionar protecció, seguretat i les cures necessàries per tal de millorar la salut a llarg termini.
Moderadors: Dr. Adrià Curran Fàbregas, metge especialista en Medicina Interna. Des del 2005 treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La seva activitat assistencial i de recerca està basada en la infecció per VIH, les infeccions de transmissió sexual (ITS) i la infecció pel virus del papil·loma humà (VPH). També és investigador principal del Grup de Recerca de Malalties infeccioses, Vall Hebron Institut de Recerca.
*Dra. Silvina Magnani, psicòloga de la Unitat de VIH/ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall Hebron i del Vall Hebron Institut de Recerca, des de l'any 2010.
*Juanse Hernández, és llicenciat en Filologia Clàssica, president i editor científic sènior de l'entitat comunitària Grup de Treball sobre Tractaments del VIH (gTt-VIH) des de l'any 1997. Membre del Comitè Científic de la Cohort PISCIS i de la Cohort de la Xarxa de Investigació a Sida (CoRIS). Participa de manera activa en la defensa i promoció dels drets de les persones amb el VIH, especialment dels relacionats amb la salut
Registre online: https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_Inl7AUOzTgeBJR-HJd0uuA