Skip to main content

Immaculada Danes Carreras

Sóc metgessa especialista en farmacologia clínica. La meva àrea d’expertesa és la informació i selecció de medicaments. Una bona part de la meva tasca consisteix en donar suport als diferents professionals de l’hospital a través de la realització d’interconsultes sobre terapèutica i la participació en grups de treball i comissions. També inclou el seguiment de l’ús de medicaments en la pràctica clínica. M’agrada la clínica. Veig l’ús dels medicaments com un camp d’aprenentatge continu i sempre amb oportunitats de millora.

Institutions of which they are part

Clinical Pharmacology
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Clinical Pharmacology
Cross-departmental services
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB el 1990. El 1994 vaig acabar l’especialització en farmacologia clínica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Des d’aleshores he treballat com a especialista en diferents àmbits: a l’atenció primària de l’ICS (1995-1998), a la Fundació Institut Català de Farmacologia (1998-2007) i a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on actualment desenvolupo la meva activitat.
En l'àmbit docent, sóc doctora en Farmacologia per la UAB, professora associada de Farmacologia clínica d’aquesta mateixa universitat i tutora de residents. També participo com a docent en el Màster Oficial en Farmacologia de la UAB i en el mestratge europeu en Farmacoepidemiologia i Farmacovigilància (Eu2P).
He participat com a investigadora en diversos projectes de recerca finançats amb fons públics en relació amb el seguiment de l’adequació, efectivitat i toxicitat de l’ús de medicaments.
Una bona part de les activitats docents, assistencials i de recerca en què he col·laborat s’han centrat en l’ús de medicaments en pediatria. També destaquen accions per identificar i reduir la toxicitat per medicaments en la població atesa a l’hospital i per avaluar i assessorar en l’ús de medicaments nous, d’alt impacte pressupostari o en condicions diferents de les aprovades. Aquesta trajectòria es reflecteix en aproximadament una centena de publicacions científiques i comunicacions a congressos.

Projects

Estudio prospectivo de sospechas de reacciones adversas con medicamentos de especial interés en farmacovigilancia postcomercialización en Oncohematología pediátrica.

IP: Immaculada Danes Carreras
Collaborators: María Gloria Cereza García, Maria Antònia Agustí Escasany, Eduard Diogène Fadini, Berta Renedo Miro, Laura Alonso Garcia , Lourdes Vendrell Bosch
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 19965
Reference: PI16/02018
Duration: 01/01/2017 - 30/06/2021

Estudio multicéntrico hospitalario del uso de medicamentos en situaciones especiales. Análisis de las pruebas científicas, de los resultados clínicos y de los costes

IP: José Ángel Bosch Gil
Collaborators: Julio Martínez Cutillas, Immaculada Danes Carreras, Maria Antònia Agustí Escasany
Funding agency: Ministerio Sanidad, Servicios Socials e Igualdad
Funding: 37000
Reference: EC10-204
Duration: 01/01/2011 - 30/06/2014

Estudio de utilización de antifúngicos sistémicos en los hospitales españoles

IP: Immaculada Danes Carreras
Collaborators: Isabel Ruiz Camps
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 18755
Reference: EC07/90336
Duration: 01/11/2007 - 31/12/2009

Estudio de utilización de antifúngicos sistémicos en los hospitales españoles.

IP: Immaculada Danes Carreras
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(SC)87/2007
Duration: -

Related professionals

Consuelo Pedrós Cholvi

Consuelo Pedrós Cholvi

Clinical Pharmacology
Read more
Lourdes Vendrell Bosch

Lourdes Vendrell Bosch

Predoctoral researcher
Clinical Pharmacology
Read more
Ángeles Mesas Idáñez

Ángeles Mesas Idáñez

Clinical Pharmacology
Read more
Elena Guillen Benitez

Elena Guillen Benitez

Research technician
Clinical Pharmacology
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.