Pasar al contenido principal

Immaculada Danes Carreras

Sóc metgessa especialista en farmacologia clínica. La meva àrea d’expertesa és la informació i selecció de medicaments. Una bona part de la meva tasca consisteix en donar suport als diferents professionals de l’hospital a través de la realització d’interconsultes sobre terapèutica i la participació en grups de treball i comissions. També inclou el seguiment de l’ús de medicaments en la pràctica clínica. M’agrada la clínica. Veig l’ús dels medicaments com un camp d’aprenentatge continu i sempre amb oportunitats de millora.

Instituciones de las que forman parte

Farmacología Clínica
Vall Hebron Institut de Recerca
Médico
Farmacología Clínica
Serveis transversals
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB el 1990. El 1994 vaig acabar l’especialització en farmacologia clínica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Des d’aleshores he treballat com a especialista en diferents àmbits: a l’atenció primària de l’ICS (1995-1998), a la Fundació Institut Català de Farmacologia (1998-2007) i a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on actualment desenvolupo la meva activitat.
En l'àmbit docent, sóc doctora en Farmacologia per la UAB, professora associada de Farmacologia clínica d’aquesta mateixa universitat i tutora de residents. També participo com a docent en el Màster Oficial en Farmacologia de la UAB i en el mestratge europeu en Farmacoepidemiologia i Farmacovigilància (Eu2P).
He participat com a investigadora en diversos projectes de recerca finançats amb fons públics en relació amb el seguiment de l’adequació, efectivitat i toxicitat de l’ús de medicaments.
Una bona part de les activitats docents, assistencials i de recerca en què he col·laborat s’han centrat en l’ús de medicaments en pediatria. També destaquen accions per identificar i reduir la toxicitat per medicaments en la població atesa a l’hospital i per avaluar i assessorar en l’ús de medicaments nous, d’alt impacte pressupostari o en condicions diferents de les aprovades. Aquesta trajectòria es reflecteix en aproximadament una centena de publicacions científiques i comunicacions a congressos.

Proyectos

Estudio prospectivo de sospechas de reacciones adversas con medicamentos de especial interés en farmacovigilancia postcomercialización en Oncohematología pediátrica.

IP: Immaculada Danes Carreras
Colaboradores: María Gloria Cereza García, Maria Antònia Agustí Escasany, Eduard Diogène Fadini, Berta Renedo Miro, Laura Alonso Garcia , Lourdes Vendrell Bosch
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 19965
Referencia: PI16/02018
Duración: 01/01/2017 - 30/06/2021

Estudio multicéntrico hospitalario del uso de medicamentos en situaciones especiales. Análisis de las pruebas científicas, de los resultados clínicos y de los costes

IP: José Ángel Bosch Gil
Colaboradores: Julio Martínez Cutillas, Immaculada Danes Carreras, Maria Antònia Agustí Escasany
Entidad financiadora: Ministerio Sanidad, Servicios Socials e Igualdad
Financiación: 37000
Referencia: EC10-204
Duración: 01/01/2011 - 30/06/2014

Estudio de utilización de antifúngicos sistémicos en los hospitales españoles

IP: Immaculada Danes Carreras
Colaboradores: Isabel Ruiz Camps
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 18755
Referencia: EC07/90336
Duración: 01/11/2007 - 31/12/2009

Estudio de utilización de antifúngicos sistémicos en los hospitales españoles.

IP: Immaculada Danes Carreras
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(SC)87/2007
Duración: -

Profesionales relacionados

Xavier Vidal Guitart

Xavier Vidal Guitart

Administración y gerencia
Farmacología Clínica
Leer más
Montserrat Perez Gonzalez

Montserrat Perez Gonzalez

Técnico de investigación
Farmacología Clínica
Leer más
María Gloria Cereza García

María Gloria Cereza García

Farmacología Clínica
Leer más
Jose J Barroso García

Jose J Barroso García

Técnico de investigación
Farmacología Clínica
Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.