Skip to main content
06/15/2023 - 15:00

Vall d'Hebron Talks 'Parlant de lactància materna: Per què, com, i quant costa recolzar la lactància materna des del sistema de salut?'

Ubicació Sala d’actes de la planta baixa de l’Hospital General
Etiqueta Vall d'Hebron Talks

Ponent: Dra. Maite Hernández Aguilar, doctora per la Universitat Complutense de Madrid, especialista en pediatria.

- Per què recolzar i protegir la lactància materna? La investigació continua augmentant el coneixement sobre la lactància materna. Un fluid viu i vivificant, la producció del qual protegeix qui el produeix i qui el rep d'una manera irreproduïble, necessària en l'etapa més vulnerable de la vida, capaç de modificar positivament el futur de cada generació, de protegir la salut materna, la de la societat i la del medi ambient. A la xerrada parlarem d'alguns d'aquests nous descobriments
- Quant costa recolzar la lactància materna al sistema de salut? Parlarem de la cost-eficiència d'invertir en lactància materna. Discutirem les raons per les quals el sistema sanitari continua sent tan reticent a protegir la lactància materna ia invertir en polítiques que millorin el suport i la protecció de la lactància materna i de les dones que alleten. Explorarem sobre el que el nostre sistema sanitari inverteix en la protecció de la lactància i quin és el cost de no invertir-hi prou.
- Com pot el sistema sanitari protegir la lactància materna? Explorarem les accions bàsiques que el sistema sanitari pot posar en marxa per recolzar i protegir la lactància materna.

Maite Hernández Aguilar és metge per la Universitat Complutense de Madrid, especialista en pediatria, Màster en Salut Publica per la Universitat de Califòrnia a Berkely, especialista en lactància materna (fellow de l'Academy of Breastfeding Medicine), Doctora en Medicina per la Universitat de València i IBCLC. Professora associada per al programa de fellowship en lactància materna de la Universitat de Rochester, New York. Membre (director) a la Board of Directors de la Breastfeeding Medicine Academy, Presidenta de la BFHI Network (IHAN internacional). Membre del Global Breastfeeding Collective.
Fundadora i responsable mèdica de la Unitat Clínica de lactància materna Dr. Peset de València. Va ser coordinadora del comitè de lactància de l'Associació Espanyola de Pediatria del 2009 al 2011, coordinadora de la CS-IHAN del 2007 al 2013 i coordinadora nacional de la IHAN del 2013 al 2020. Membre del comitè editorial dels dos manuals de lactància materna publicats pel comitè de lactància de l'AEP el 2004 i el 2008 i autora de diversos capítols en tots dos llibres, membre del grup editor de la Guia Clínica de lactància materna del Ministeri de Sanitat. Coautora de la guia: Unitats de Neonatologia. Estàndards i recomanacions de qualitat i IHAN. Qualitat en l'assistència professional al naixement i la lactància, del Ministeri de Sanitat, autora de més de 50 articles sobre lactància materna a revistes d'impacte (índex H 17). És professora de l'escola Valenciana d'Estudis en Salut, ha impartit nombrosos cursos sobre lactància materna a professionals sanitaris, és autora de cursos en línia sobre lactància materna i ha impartit conferències sobre lactància en fòrums nacionals i internacionals.

Anfitriona: Dra. Fátima Camba Longueira, Pediatra. Servei de Neonatologia. Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Registre online Zoom: https://gencat.zoom.us/j/95304785862