Skip to main content
23/02/2023

Un projecte de Vall d’Hebron per desenvolupar un test diagnòstic pel càncer d'endometri rep 10.000 € de la Fundació VMV Cosmetic Group

Eva-Colas-beca-vmv-cosmetic-endometr
Eva Colas beca vmv cosmetic cancer

23/02/2023

La recerca de la doctora Eva Colás, investigadora del VHIR, busca identificar biomarcadors en el fluid cervical de les pacients per a agilitzar i facilitar la detecció de la patologia.

La Fundació VMV Cosmetic Group ha realitzat una donació de 10.000 € al projecte de la doctora Eva Colás, investigadora principal del grup Recerca Biomèdica en Ginecologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), per a desenvolupar el CytoMARK. Una iniciativa que busca crear una eina de diagnòstic no invasiva, objectiva i personalitzada del càncer d'endometri a partir de l'anàlisi de biomarcadors en el fluid cervical de les pacients.

El càncer d'endometri és el quart càncer més comú en dones i és dels pocs càncers, la incidència dels quals segueix en augment. La detecció precoç és fonamental, ja que està directament associada a la supervivència de la pacient. Actualment, no hi ha mètodes de cribratge disponibles per a aquesta malaltia i el diagnòstic és un procés que únicament succeeix en pacients amb símptomes. Per això hi ha la necessitat de millorar el procés diagnòstic per a fer-ho més precís, més ràpid i alhora, menys invasiu per a la pacient.

La donació de la fundació s'ha fet a partir de la seva campanya anual “Suma't al rosa” que recapta fons contra la lluita contra el càncer traient al mercat productes “Pink”. La col·laboració entre la Fundació VMV Cosmetic Group i l’Associació Contra el Càncer a Barcelona es remunta al 2017 quan va patrocinar una beca de recerca contra el càncer relacionada amb la quimioteràpia, atorgada per l'entitat. Des de llavors, la Fundació ha aportat a l'associació, tant a Barcelona com a Còrdova, més de 90.000 euros en diferents accions com el patrocini de la Seu de l'Associació Contra el Càncer a Barcelona, la Nit Solidària a Barcelona o el Sopar Anual a Còrdova.

La doctora Eva Colás és biòloga de formació i ha estat totalment dedicada a la recerca del càncer d'endometri durant els últims 16 anys. Des de 2017 lidera el seu propi equip en el Grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del VHIR, que treballa estretament amb el servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron. La seva recerca se centra en la implantació del diagnòstic molecular i la medicina personalitzada en la ginecologia, principalment en càncer d'endometri i endometriosi.

Una iniciativa que busca desenvolupar una eina de diagnòstic no invasiva, objectiva i personalitzada del càncer d'endometri.

Related news

On World Cancer Research Day, we highlight the oncology research model of the Vall d'Hebron Campus that allows laboratory results to be transferred as quickly as possible to clinical practice.

Femtech is a spin-off of the Vall d'Hebron Research Institute (VHIR) and is part of the accelerator BCN Health Booster of the Barcelona Science Park

Amb motiu del Dia Mundial de l’Endometriosi, destaquem la recerca que desenvolupen els i les nostres professionals en aquest camp.

Related professionals

Eva Colas  Ortega

Eva Colas Ortega

Main researcher
Biomedical Research in Gynaecology
Read more
Marta Rebull Santamaria

Marta Rebull Santamaria

Research technician
Biomedical Research in Gynaecology
Read more
Elena Suarez Salvador

Elena Suarez Salvador

Biomedical Research in Gynaecology
Read more
Jose Luis Poza  Barrasus

Jose Luis Poza Barrasus

Main researcher
Biomedical Research in Gynaecology
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.