Skip to main content
04/05/2023

El VHIR i l’I3PT, nous socis de Heecap

Heecap, VHIR i I3PT

Heecap, VHIR i I3PT.

04/05/2023

La start-up Tesai Care està dedicada al desenvolupament de Heecap, un sistema d'electroestimulació no invasiva per evitar l'atròfia de la musculatura respiratòria dels pacients amb ventilació mecànica a les UCI.

El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’Institut d'Investigació i Innovació Parc Tauli (I3PT) han formalitzat la seva entrada a l’accionariat fundacional de la start-up Tesai Care, conjuntament amb l’equip fundador de la companyia, format per Laura Lizama, Sofía Ferreira, Oriol Roca i Jaime Sánchez.

L'objectiu de Tesai Care és desenvolupar heecap, un sistema intel·ligent d'electroestimulació no invasiva per prevenir al màxim i tractar l'atròfia de la musculatura respiratòria dels pacients que estan en ventilació mecànica a les unitats de cures intensives (UCI).

L’estreta col·laboració entre les institucions de recerca i Tesai Care té com a objectiu desenvolupar la tecnologia, la validació clínica i la validació comercial del dispositiu mèdic Heecap. L’inici d’aquest procés de desenvolupament i validació ha sigut possible gràcies a la concessió d’una beca CaixaResearch Validate 2021.

Durant el 2023, l'equip finalitzarà la fabricació del prototip funcional, que es validarà clínicament en un entorn rellevant a la UCI de l’Hospital Universitari Parc Taulí.

Tesai Care es va crear al novembre del 2021, com a resultat de la participació de Laura Lizama i Sofía Ferreira en el programa d·HEALTH Barcelona 2020. Aquest programa d'innovació i emprenedoria en salut, organitzat per Biocat, està basat en el prestigiós programa Stanford University's Biodesign Fellowship i té com a objectiu formar els futurs emprenedors de l’ecosistema en salut.

El VHIR referma amb aquesta operació el seu compromís de promoure la transferència del coneixement i resultats generats a la societat i contribuir al desenvolupament econòmic del territori.

Related news

The head of the Shock, Organ Dysfunction and Resuscitation group at VHIR will be part of the team that evaluates the scientific articles received by this journal, the best worldwide dedicated exclusively to intensive care medicine.

La recerca és fonamental per contrarestar els efectes de la pol·lució, que segons l’AEMPS, va ser la causa de més de 300.000 morts prematures a la UE el 2020.

The collaborative studies, co-led by Dr. Jordi Riera, present the experience with the use of extracorporeal life support and advance in the knowledge of the criteria to increase the success of the treatment.

Related professionals

Vanessa Casares Rodríguez

Vanessa Casares Rodríguez

Research technician
Shock, Organ Dysfunction and Resuscitation
Read more
Erika Paola Plata Menchaca

Erika Paola Plata Menchaca

Predoctoral researcher
Shock, Organ Dysfunction and Resuscitation
Read more
Marina del Carmen Mesa Lopez-Badajoz

Marina del Carmen Mesa Lopez-Badajoz

Shock, Organ Dysfunction and Resuscitation
Read more
Xavier Nuvials Casals

Xavier Nuvials Casals

Shock, Organ Dysfunction and Resuscitation
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.