Skip to main content
10/10/2023

El Dr. Alberto Sandiumenge, membre electe de la junta de l’Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament

Albert Sandiumenge amb els membres de la junta de l’Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament

Albert Sandiumenge amb els membres de la junta de l’Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament

10/10/2023

Durant quatre anys, treballarà juntament amb una representació de professionals implicats directament en l’àmbit de donació i trasplantament d’arreu d’Europa en la creació i desenvolupament d’estratègies educatives i activitats científiques.

El Dr. Alberto Sandiumenge, coordinador de Donació i Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Donació i Trasplantament d'Òrgans, Teixits i Cèl·lules del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenat membre electe de la junta de l’Organització Europea de Coordinació de Donació i Trasplantament (EDTCO, en les seves sigles en anglès). Durant un període de quatre anys, treballarà juntament amb una  representació de professionals implicats directament en l’àmbit de donació i trasplantament d’arreu d’Europa en la creació i desenvolupament d’estratègies educatives i activitats científiques que enfortiran la posició de l’EDTCO com a plataforma líder per als coordinadors europeus de donacions i trasplantaments.

“És un honor i un privilegi formar part de la junta d’EDTCO. La donació i trasplantament d’òrgans és un àmbit d’elevadíssima complexitat on la posada en comú de coneixement entre experts internacionals, la coordinació i el treball en equips professionals multidisciplinaris resulta primordial”, destaca el Dr. Alberto Sandiumenge. EDTCO té com a objectiu donar suport als professionals de la salut per oferir programes clínicament efectius sobre donació, obtenció i trasplantament d'òrgans i teixits. Gràcies a la seva tasca, pretén augmentar la disponibilitat d’òrgans i teixits garantint una alta qualitat i seguretat, optimitzar la seguretat dels donants vius i l’atenció als donants morts i els seus familiars, així com optimitzar l'atenció i el seguiment del potencial receptor des de la perspectiva de la coordinació clínica.

“És un honor i un privilegi formar part de la junta d’EDTCO. La donació i trasplantament d’òrgans és un àmbit d’elevadíssima complexitat on la posada en comú de coneixement entre experts internacionals, la coordinació i el treball en equips professionals multidisciplinaris resulta primordial”, destaca el Dr. Alberto Sandiumenge.

Related news

The work of the multinational team, which has reviewed the records of more than one million patients who have received a new organ, has found significant differences between women and men

Divuit hores de programa solidari recull més de 8 milions d'euros per lluitar contra les malalties del cor. A Catalunya, una de cada quatre persones moren a causa d'una malaltia del cor o un ictus

Els premiats són un projecte de simulació per entrenar-se en maneig d'ECMO, un programa d’entrenament de treball en equip amb simulació i una base de dades que permet registre i consulta del procés de donació d'òrgans i teixits en temps real.

Related professionals

Esteve Trias Adroher

Esteve Trias Adroher

Senior researcher
Donation and transplantation of organs, tissues and cells
Read more
José Alejandro Marin Figuera

José Alejandro Marin Figuera

Research technician
Donation and transplantation of organs, tissues and cells
Read more
Asenjo Gómez, Vanesa

Asenjo Gómez, Vanesa

Research technician
Donation and transplantation of organs, tissues and cells
Read more
Adrián Tirado Herranz

Adrián Tirado Herranz

Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.