Skip to main content
16/04/2024

L’associació 'Mireia l'Estrella que Més Brilla' dóna 10.429€ a Vall d'Hebron per a la recerca de la Leucèmia Mieloblàstica Aguda en infants i adolescents

Membres de l'associació 'Mireia l'estrella que més brilla' amb investigadores del VHIR

Membres de l'associació 'Mireia l'estrella que més brilla' amb investigadores del VHIR

16/04/2024

El grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils investiga tractaments innovadors per establir nous estàndards d’atenció en pacients pediàtrics amb aquesta malaltia.

En un esforç continu per avançar en la lluita contra la leucèmia mieloblàstica aguda (LMA) en nens i adolescents, l’associació "Mireia l'Estrella que Més Brilla" ha donat 10.429€ al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Una donació que es destinarà específicament a la investigació d’aquest tipus de càncer infantil.

La leucèmia, el càncer més comú a la infància, presenta desafiaments significatius en termes de tractament i pronòstic. La LMA és la més freqüent en els adults i, en el cas dels infants, suposa un 20% del total. Tot i que les taxes de supervivència han millorat en els darrers anys, encara hi ha un nombre significatiu de pacients que no sobreviuen o que tenen seqüeles importants. “És fonamental desenvolupar teràpies innovadores i millorar l'accés a tractaments efectius, especialment per als pacients amb LMA d'alt risc o en recaiguda”, assegura la Dra. Cristina Díaz de Heredia, cap de secció del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal del grup de Càncer i Malalties Hematològiques del VHIR.

La donació de l’associació "Mireia l'Estrella que Més Brilla" s'enfoca a donar suport a la investigació mèdica que es duu a terme al VHIR. Les línies de recerca principals del grup s’enfoquen particularment als assaigs clínics i la medicina personalitzada.

Els fons donats contribuiran directament als esforços del VHIR per desenvolupar nous tractaments, millorar la comprensió de la malaltia i reduir la toxicitat associada amb el tractament de la LMA en nens, nenes i adolescents. “Aquest finançament ens ajudarà a progressar en la investigació per millorar les perspectives dels pacients afectats per aquesta malaltia”, assegura la Dra. Laura Murillo, metgessa adjunta del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron i investigadora del grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del VHIR.

Associació "Mireia l'Estrella que Més Brilla"

L’associació “Mireia l’Estrella que més brilla” col·labora amb Vall d’Hebron des de l’any 2022. “La nostra filla Mireia, de 10 anys, va ser diagnosticada de LMA i tractada a Vall d’Hebron l’any 2021. Després d’un transplantament de medul·la òssia vam patir el pitjor desenllaç. La nostra lluita és contribuir perquè cap infant ni família hagi de passar per la mateixa situació”, asseguren des de l’associació.

Des de llavors, han dut a terme diverses activitats populars a Arenys de Munt per recaptar diners per impulsar la recerca i cura de leucèmia mieloblàstica aguda. Organitzen una jornada solidària anual, coincidint amb l’aniversari de la Mireia, el 25 de febrer, amb diverses activitats lúdiques, esportives, manuals, musicals, donació de sang i medul·la òssia.

“Aprofitem per agrair a totes les persones voluntàries, entitats i a col·laboradors per continuar-ho fent! Més inversió per més investigació i cura del càncer infantil!”, destaquen.

Related news

"Generation of a bank of surgical orthotopic PDX (patient-derived xenografts) models within the framework of a personalized medicine program in pediatric cancer" was the awarded work, of the Childhood Cancer and Hematological Diseases Group of VHIR.

A study, co-led by Vall d’Hebron, has analysed the evolution of clinical trials with children and adolescents with cancer over the last 15 years, with the aim of optimising efficacy and defining lines for further progress.

The research team has shown that inhibiting the TRIB3 protein slows the growth of rhabdomyosarcoma and improves survival in animal models.

Related professionals

Maria Cristina Díaz de Heredia Rubio

Maria Cristina Díaz de Heredia Rubio

Childhood Cancer and Blood Disorders
Read more
Aroa Soriano Fernández

Aroa Soriano Fernández

Main researcher
Childhood Cancer and Blood Disorders
Read more
Cristina  Valles  Valles

Cristina Valles Valles

Childhood Cancer and Blood Disorders
Read more
Marta Palau Requena

Marta Palau Requena

Predoctoral researcher
Childhood Cancer and Blood Disorders
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.