Skip to main content

Alba Parra Martínez

Sóc biòloga i tècnic de laboratori amb Màster en Microbiologia Avançada. Apassionada per la microbiologia, immunologia i les immunodeficiències primàries. Actualment desenvolupo la meva activitat com a tècnic superior de laboratori al grup de recerca “Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit”.

Institutions of which they are part

Research technician
Infection and immunity in pediatric patients
Vall Hebron Institut de Recerca
Em vaig incorporar al grup de recerca d'Infecció en el pacient pediàtric immunodeprimit a finals del 2019, on segueixo actualment.
Activitat
La meva activitat dins del grup de recerca és molt variada. Des de desenvolupar tècniques avançades tant moleculars com de cultius cel·lulars, per la confirmació de la patogenicitat de les mutacions trobades pel diagnòstic d'immunodeficiències primàries (IDP), la gestió de les mostres de pacients amb IDP, registre dels pacients, fins a la participació a projectes d'investigació nacionals i internacionals.
 Formació acadèmica
La meva formació comença amb la graduació com a Tècnic de Laboratori pel Diagnòstic Clínic al 2012. Graduada posteriorment en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 2018. Al 2019 vaig realitzar un Màster en Microbiologia Avançada amb especialització en Microbiologia Sanitària. Durant la meva estada professional al grup de recerca d’Infecció en el pacient pediàtric immunodeprimit del VHIR he realitzat diferents cursos i he assistit a diversos congressos per tal d'especialitzar-me en el camp de les immunodeficiències primàries, camp en el que treballo actualment; XII Jornada Tècnica de la Societat Catalana d'Immunologia (Barcelona 2019) Curs d’Immunodeficiències Primàries (Barcelona 2020), 19th Biennial Meeting of the European Society for Immunodeficiencies (2020).

Projects

FPII per Investigación de Patologia Infecciosa en el Pacient Pediàtric Inmunodeprimit

IP: Pere Soler Palacín
Collaborators: Alba Parra Martínez, Laia Perez Lasarte
Funding agency: Ministerio Economía, Industria y Competitividad
Funding: 35800
Reference: PEJ2018-004727-A
Duration: 01/11/2019 - 31/10/2021

Related news

The funds will be used to maintain the contract of the psychologist who monitors the emotional well-being of the children with primary immunodeficiencies.

The PhD student of the research group Infection in the immunocompromised pediatric patient has received one of the Junior Talent Awards given by the organization.

The donation allows to advance in the research of the mechanisms of primary immunodeficiencies and to evaluate the pathogenicity of mutations in patients.

Related professionals

Francisca Munar Bauza

Francisca Munar Bauza

Neurotraumatology and Neurosurgery Research Unit (UNINN)
Read more
Marta Aguayo Álvarez

Marta Aguayo Álvarez

Read more
Georgina Martínez Fernández

Georgina Martínez Fernández

Read more
Carles Xavier Raventós Busquets

Carles Xavier Raventós Busquets

Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.