Skip to main content

Ignacio Ferreira González

Actualment sóc Cap de Servei de Cardiologia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Cap del Grup de Recerca de Malalties Cardiovasculars del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i Cap de Grup de CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública. A més, també sóc professor de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.La meva activitat professional ha girat sempre al voltant de la cardiologia clínica (especialment valvulopaties i pericardi), i la meva activitat científica fonamental és en el camp de l'estudi de l'efectivitat d'intervencions cardiovasculars i de la recerca en resultats.

Institutions of which they are part

Head of group
Cardiovascular Diseases
Vall Hebron Institut de Recerca
Head of Unit
Cardiology
General Hospital
Nascut a Saragossa el 1971, em vaig formar com a cardiòleg clínic a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (1997-2002) per a, posteriorment, realitzar una formació de quatre anys en metodologia d'investigació clínica i epidemiologia, un d'ells a la Universitat de McMaster, al Canadà. En tornar del Canadà vaig llegir la tesi doctoral i, posteriorment, em vaig incorporar com a cardiòleg clínic del Servei de Cardiologia (2007), per a exercir a més de coordinador de la Unitat d'Epidemiologia i Investigació Clínica a aquest Servei.Durant l'última dècada he coordinat diversos estudis multicèntrics sobre efectivitat, seguretat i cost-efectivitat d'intervencions cardiovasculars que han pogut desenvolupar-se gràcies a l'obtenció de fons en projectes de concurrència competitiva (FIS, Marató TV3, CIBER). A més d'això, una de les nostres passions ha estat la recerca en metodologia, que s'ha desenvolupat en el context del CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública, en el qual sóc coordinador del grup 8. Tot això ha derivat en la publicació de més de 130 articles en revistes científiques.He estat membre de diverses comissions de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (CEIC, CAT) i, fins al 2017, coordinador de tutors de residents. Actualment sóc professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i, des de 2015, tinc el privilegi de ser editor en cap de la Revista Espanyola de Cardiologia (F.I. 4,57). Des del punt de vista clínic m'he subespecialitzat en malalties valvulars i del pericardi, àrees de coneixement plenament consolidades en el Servei.

Projects

CARdiomyopathy in type 2 DIAbetes mellitus

IP: Jose Fernando Rodríguez Palomares
Collaborators: Ignacio Ferreira González
Funding agency: EUROPEAN COMMISSION
Funding: 50879.38
Reference: CARDIATEAM_IMI22017
Duration: 01/03/2019 - 28/02/2024

Papel diferencial de los canales TRPV4 en el desarrollo del remodelado cardiaco patológico frente al fisiológico: actuando sobre nuevas vías para el tratamiento de la insuficiencia cardiaca

IP: Begoña Benito Villabriga
Collaborators: Ignacio Ferreira González, Antonio Rodríguez Sinovas, Laia Yañez Bisbe, Marisol Ruiz Meana, Javier Inserte Igual
Funding agency: -Sociedad Española de Cardiologia
Funding: 15000
Reference: SEC/FEC-INV-BAS 20/016),
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2021

Projecte de formació en cardiopaties congènites de l'adult.

IP: Ignacio Ferreira González
Collaborators: Victor Gonzalez Fernandez, Miriam Izquierdo Sans
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 53732
Reference: CM20/00191
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2022

Estimació del cost directe sanitari, del tractament farmacològic i de la adherència al tractament de malalties cròniques com la hipercolesterolèmia.

IP: Ignacio Ferreira González
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)96/2019
Duration: -

Related news

The study analyzes the scientific evidence on the harmful effect of environmental pollution and heavy metals on cardiovascular health and summarizes the strategies for its prevention and treatment.

Els estudis avançaran en els camps de les malalties digestives, el VIH, la fatiga crònica, les patologies cardíaques, l’hepatitis, la diabetis i l’oftalmologia.

The Interuniversity Research led by the NeuroPhar laboratory of the UPF has discovered that modulating the endocannabinoid system considerably improves some of the effects of the pathology.

Related professionals

Sanchez Rodriguez Marta

Sanchez Rodriguez Marta

Read more
Gloria M. Gálvez Hernando

Gloria M. Gálvez Hernando

Administration and Management
Read more
Joaquin Balsells Valls

Joaquin Balsells Valls

Read more
Leire Sanchez Corujo

Leire Sanchez Corujo

Predoctoral researcher
General Surgery
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.