Skip to main content

Jaume Francisco Pascual

Soc metge adjunt de Cardiologia. La meva activitat mèdica principal es desenvolupa a la unitat d'arrítmies, on realitzem el diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients que presenten trastorns del ritme cardíac. La nostra activitat diària inclou tant la pràctica exploracions diagnòstiques i terapèutiques intervencionistes invasives (com estudis electrofisiològics, ablacions d'arrítmies, implants de desfibril·ladors o resincronitzadors cardíacs) com no invasives. Tanmateix, realitzem investigació clínica en el camp de les arrítmies.

Institutions of which they are part

Cardiovascular Diseases
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Cardiology
General Hospital
L’any 2007 vaig obtenir la Llicenciatura en Medicina per la universitat autònoma de Barcelona. 
Entre els anys 2007 a 2012 vaig realitzar la formació via MIR com especialista en cardiologia  a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Posteriorment vaig passar a formar part com metge adjunt del servei de cardiologia de l’hospital universitari Vall d’Hebron, on inicialment vaig combinar la practica de la cardiologia clínica amb la formació com subespecialista en electrofisiologia i arrítmies. 
 A l’any 2016 vaig rebre l’acreditació en electrofisiologia cardíaca intervencionista per part de la Societat Espanyola de Cardiologia i la Societat Europea del ritme cardíac (EHRA) i l’acreditació com a especialista en dispositius cardíacs per la Societat Europea del ritme cardíac (EHRA). 
He complementat la formació mèdica amb la diplomatura en estadística en ciències de la salut per la universitat autònoma de Barcelona i amb el màster d’ablacions d’arrítmies complexes de la universitat d’Alcalà i actualment estic finalitzant els estudis de doctorat en medicina.  
Des del punt de vista docent, co-dirigeixo les jornades d’actualització en fibril·lació auricular, col·laboro en diferents cursos de post grau i de formació continuada així com amb la formació dels estudiants de Medicina. 
Les meves ares d’interès en la recerca son l’ablació d’arrítmies complexes, la síncope i el tractament amb dispositius cardíacs. 

Projects

EFFECTS OF AIR POLLUTION ON THE DEVELOPMENT OF ARRHYTHMIAS, STUDY OF MECHANISMS, AND POTENTIAL STRATEGIES FOR PREVENTION

IP: Begoña Benito Villabriga
Collaborators: Marta Consegal Perez, Antonio Rodríguez Sinovas, Jordi Bañeras Rius, Jaume Francisco Pascual, Kelly Casós Vásquez
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 105875
Reference: PI20/01649
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2023

VALIDACIÓN DIAGNÓSTICA DE UNA PULSERA INTELIGENTE PARA LA DETECCIÓN DE FIBRIL

IP: Jorge Pagola Pérez Blanca
Collaborators: Nuria Rivas Gandara, José Alvarez Sabin, Elena Pala Vila, Jesus Maria Juega Mariño, Jaume Francisco Pascual
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 85910
Reference: PI20/01210
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2023

Estudi observacional, sobre la incidència, etiologia i predictors de la síncope en pacients amb estenosis aòrtica.

IP: Jaume Francisco Pascual
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)309/2019
Duration: -

Estudio post-comercialización, prospectivo, multicéntrico, aleatorizado y ciego para evaluar la eficacia superior de la Re-sincronización cardíaca mediante el algoritmo SyncAVTM (CRUSTY Trial)

IP: Jaume Francisco Pascual
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)364/2018
Duration: -

Related news

Researchers have presented advances in the field of myocardial infarction, non-compaction cardiomyopathy and genetic aortic pathology, in addition to hosting a meeting between international experts on vascular aging.

L’objectiu del projecte Tartaglia serà entrenar els models matemàtics per donar suport a la presa de decisions i contribuir a la medicina personalitzada i de precisió.

Researchers at Vall d'Hebron have established a simple algorithm of recommendations for taking the arterial pulse, a rapid and non-invasive method for identifying patients with atrial fibrillation, a type of arrhythmia that increases the risk of stroke.

Related professionals

Alejandro Balleste Nadal

Alejandro Balleste Nadal

Research assistant
Cardiovascular Diseases
Read more
Elisabet Miro Casas

Elisabet Miro Casas

Predoctoral researcher
Cardiovascular Diseases
Read more
Irene Montllor Ramoneda

Irene Montllor Ramoneda

Research technician
Cardiovascular Diseases
Read more
Laia Yañez Bisbe

Laia Yañez Bisbe

Postdoctoral researcher
Cardiovascular Diseases
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.