Skip to main content

Juan Jose Gonzalez Lopez

Sóc microbiòleg clínic i treballo com a facultatiu adjunt del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. A més sóc professor associat del Departament de Genètica i Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador principal al Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

Institutions of which they are part

Head of group
Microbiology
Vall Hebron Institut de Recerca
Biologist
Microbiology
Cross-departmental services
La meva tasca professional es vertebra en tres línies fonamentals que són l'assistència, la docència i la recerca.
Pel que fa a l’assistència, treballo com a microbiòleg clínic al Servei de Microbiologia des de l'any 2010 on actualment em responsabilitzo, dins de l’àrea de bacteriologia molecular, de la identificació bacteriana, de la detecció molecular dels mecanismes de resistències a antibacterians i de l’epidemiologia molecular.
Quant a la vessant de docència, sóc professor de l’assignatura de Microbiologia al Grau de Medicina i al Grau de Microbiologia al Campus Vall d’Hebron de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, participo com a docent en diferents màsters relacionats amb l’àmbit de la microbiologia i les malalties infeccioses, impartint classes a diverses assignatures de grau i de postgrau.
Pel que fa a la tasca investigadora, formo part del Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca on actualment sóc investigador principal. La meva trajectòria investigadora s’ha centrat principalment en l’estudi dels mecanismes d’acció i de resistència als antimicrobians, en la caracterització molecular de poblacions bacterianes multirresistents i en l'estudi dels mecanismes de patogenicitat bacteriana.
Els darrers anys he començat a treballar en noves línies de recerca entre les quals es troba la recerca de noves estratègies terapèutiques davant dels bacteris multirresistents, l’estudi de les poblacions i evolució de Bordetella pertussis i en l’estudi dels mecanismes moleculars implicats en la sèpsia, així com en la recerca de noves eines diagnòstiques de les malalties infeccioses.

Projects

Caracterización de Neisseria meningitidis tras la introducción de la vacuna frente al serogrupo B e identificación de factores predisponentes para la enfermedad meningocócica invasiva

IP: Juan Jose Gonzalez Lopez
Collaborators: Manuel Hernández González, Jose Angel Rodrigo Pendás, Aina Aguiló Cucurull, Alba Mir Cros, Albert Moreno Mingorance, Thais Cornejo Sánchez, Andrea Martín Nalda
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 123420
Reference: PI21/00132
Duration: 01/01/2022 - 31/12/2024

PHITBAC - Biosensores nanofotónicos para el diagnóstico y gestión clínica de infecciones bacterianas en el punto de atención

IP: Juan Jose Gonzalez Lopez
Collaborators: María Nieves Larrosa Escartin, Ricard Ferrer Roca, Juan Carlos Ruiz Rodriguez
Funding agency: Ministerio de Ciencia e Innovación-MICINN
Funding: 115970
Reference: PLEC2021-007739
Duration: 01/10/2021 - 30/09/2024

Ministerio de Ciencia

Secuenciacio´n de nueva generacio´n para el estudio de la dina´mica poblacional, adaptacio´n e identificacio´n de nuevos anti´genos vacunales de B. pertussis y B. holmesii.

IP: Juan Jose Gonzalez Lopez
Collaborators: Albert Moreno Mingorance
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 82400
Reference: FI19/00315
Duration: 01/01/2020 - 31/12/2023

Drug Discovery and repurposing of nucleoside analogues as promising new antibacterial drugs Descobriment de Fàrmacs i reutilització d'anàlegs de nucleòsids com a nous i prometedors fàrmacs antibacterians

IP: Juan Jose Gonzalez Lopez
Collaborators: María Nieves Larrosa Escartin
Funding agency: AGAUR
Funding: 20000
Reference: 2018/LLAV/00043
Duration: 30/09/2019 - 15/09/2020

Related news

El treball, publicat a The Lancet, ha estudiat pacients de Barcelona i Madrid i mostra que el contacte directe és la principal via de transmissió de la infecció.

Vall d'Hebron is one of the participants in the CARB-ES-19 research, led by the CIBER, in which 71 hospitals throughout the peninsula have collaborated.

The researcher Carles Rubio presented the research of the VHIR Microbiology research group and the UPC and co-funded by the Probitas Foundation.

Related professionals

González Sánchez Alejandra

González Sánchez Alejandra

Predoctoral researcher
Microbiology
Read more
Albert Moreno Mingorance

Albert Moreno Mingorance

Predoctoral researcher
Microbiology
Read more
Josep Roca Grande

Josep Roca Grande

Predoctoral researcher
Microbiology
Read more
Rosa María Bartolomé Comas

Rosa María Bartolomé Comas

Microbiology
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.