Skip to main content

Marina García Prat

Sóc biòloga amb especialització en Biologia Sanitària i amb Màster en Immunologia Avançada. La meva principal inquietud són les Immunodeficiències Primàries. Actualment desenvolupo la meva activitat com a investigadora predoctoral al grup de recerca “Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit”.

Institutions of which they are part

Research technician
Infection in Immunocompromised Pediatric Patients
Vall Hebron Institut de Recerca
Em vaig incoporar al grup de recerca d'Infecció en el pacient pediàtric immunodeprimit a principis del 2015, on segueixo actualment.
Activitat
La meva activitat dins del grup de recerca és molt variada i estimulant. Des de posada a punt de tècniques de laboratori per ajudar al diagnòstic de pacients amb una Immunodeficiència Primaria (IDP), com la gestió de les mostres d'IDP al Biobanc d'Immunologia, fins a la participació a projectes d'investigació nacionals i internacionals.
Docència
Actualització en Pediatria d’Atenció Primària. Taller de “Detecció maneig de les Immunodeficiències primàries a la consulta d’Atenció Primària” (Barcelona 2016).
Formació acadèmica
La meva formació comença amb la llicenciatura de Biologia, amb especialització en Biologia Sanitària. El 2013-2014 vaig realitzar un Màster en Immunologia Avançada. Posteriorment, he realitzat diferents cursos i he assistit a múltiples congressos per tal d'especialitzarme en el camp de les IDP; Curs d’Immunodeficiències Primàries (Barcelona 2015), International Primary Immunodeficiencies Congress, (Budapest 2015), IX Societat Catalana d’Immunologia (Barcelona 2015), 39 Congreso de la Sociedad Española de Inmunología (Alacant 2016), Very Early Onset Inflammatory Bowel Disease Symposium and Masterclass (Oxford 2016), ESID Biennal Meeting (Barcelona 2016).

Projects

Integrating genome and transcriptome profiling for the identification of novel genetic basis of primary immunodeficiencies.

IP: Roger Colobran Oriol
Collaborators: Aina Aguiló Cucurull, Marina García Prat, Clara Franco Jarava, Andrea Martín Nalda
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 159720
Reference: PI20/00761
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2023

Related news

The PhD student of the research group Infection in the immunocompromised pediatric patient has received one of the Junior Talent Awards given by the organization.

The donation allows to advance in the research of the mechanisms of primary immunodeficiencies and to evaluate the pathogenicity of mutations in patients.

The article on the mortality rate of young people with HIV due to perinatal transmission after transitioning to adult health care in Spain received the PIDJ award.

Related professionals

Inés Cabañeros Astorga

Inés Cabañeros Astorga

Research technician
Read more
Mara Cruellas Lapeña

Mara Cruellas Lapeña

Predoctoral researcher
Read more
Vanesa Félix Brenes

Vanesa Félix Brenes

Read more
Natalia Gonzalez Otero

Natalia Gonzalez Otero

Neurotraumatology and Neurosurgery Research Unit (UNINN)
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.