Skip to main content

Mateu Espasa Soley

Sóc metge especialista en microbiologia i parasitologia clínica i formo part de l'equip de facultatius del Servei de Microbiologia. Els meus interessos sempre han estat lligats a les malalties infeccioses des del vessant del laboratori i en aquelles tasques que poden millorar el maneig clínic i assistencial d'aquestes patologies. Actualment estic coordinant l'àmbit de laboratori de la Unitat de Drassanes-HUVH.

Institutions of which they are part

Microbiology
Vall Hebron Institut de Recerca
Person in charge/Coordinator
Microbiology
Cross-departmental services
El 1989 vaig accedir als estudis universitaris de Medicina i Cirurgia a la UAB, on em vaig llicenciar el 1995. El meu interès anava dirigit cap el treball de laboratori i d'investigació. Per aquest motiu vaig optar pel Servei de Microbiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. L'any 2000 vaig obtenir la titulació d'Especialista en Microbiologia i Parasitologia Clínica. Al llarg del període de formació MIR vaig aprofundir en la pràctica assistencial i d'investigació lligats a diferents àmbits de les malalties infeccioses. Un cop finalitzada la formació d'especialista, entre els anys 2002 i 2006 vaig coordinar la gestió d'un laboratori al Centre d'Investigació en Salut de Manhiça (CISM) a Moçambic. Aquest període em va permetre conèixer una altra realitat lligada a la Salut Internacional, tant en l'àmbit de recerca com assistencial. També vaig col·laborar com a docent de postgrau dels Màster de Salut Internacional, de les Universitats de Barcelona i Autònoma de Barcelona, ​​a l'àrea de tuberculosi. Entre 2006 i 2007 vaig fer una estada a la Universitat de Surrey (Regne Unit) al Departament de Recerca en Patologia Infecciosa per ampliar els coneixements de la patogenicitat de la tuberculosi. De 2007 a 2014 vaig treballar com a metge microbiòleg al Servei de Laboratoris UDIAT-CD a la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell (CSPT). Vaig formar part de l'equip facultatiu assistencial i de recerca de la secció de Microbiologia. Aquests anys m'han permès recuperar la feina assistencial del diagnòstic de les infeccions en l'àmbit hospitalari. Entre 2008 i 2014 vaig ser professor associat de l'assignatura de Microbiologia de la Llicenciatura de Medicina (3r curs) a la Unitat Docent de la Corporació Sanitària Parc Taulí, de la Facultat de Medicina de la UAB. El 2014 vaig entrar a formar part de l'equip del Servei de Microbiologia de Vall d'Hebron: assumeixo la coordinació del Laboratori de Resposta ràpida (point of care) situat a la Unitat del Programa Especial d'Infeccioses de Drassanes (Barcelona) donant cobertura als àmbits de tuberculosi, infeccions de transmissió sexual i salut internacional. Així mateix també vaig coordinar la secció d'Urgències del Servei de Microbiologia de l'HUVH.

Projects

Estudio de coinfección de M. genitalium y/o M. genitalium resistente a macrólidos en pacientes asintomáticos con resultados positivos para la detección de N. gonorrhoeae y C. trachomatis

IP: Mateu Espasa Soley
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)108/2018
Duration: -

Mycoplasma genitalium y resistencia a macrólidos, prevalencia en una cohorte de pacientes entre los años 2016-2017 en Barcelona, España

IP: Mateu Espasa Soley
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)351/2018
Duration: -

Estudio coordinado sobre la infección por Chlamydia trachomatis y Neisseria gonorrhoeae en España: susceptibilidad antibiótica y dinámica poblacional.

IP: Judit Serra Pladevall
Collaborators: Mateu Espasa Soley, Maider Arando Lasagabaster
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 76230
Reference: PI17/02017
Duration: 01/01/2018 - 03/01/2021

Prevalencia de M. genitalium y M. genitalium resistente a macrólidos en pacientes asintomáticos con conductas de riesgo para la adquisición de infecciones de transmisión sexual (ITS)

IP: Mateu Espasa Soley
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)209/2017
Duration: -

Related news

El treball, publicat a The Lancet, ha estudiat pacients de Barcelona i Madrid i mostra que el contacte directe és la principal via de transmissió de la infecció.

Vall d'Hebron is one of the participants in the CARB-ES-19 research, led by the CIBER, in which 71 hospitals throughout the peninsula have collaborated.

The researcher Carles Rubio presented the research of the VHIR Microbiology research group and the UPC and co-funded by the Probitas Foundation.

Related professionals

Estrella Caballero Requero

Estrella Caballero Requero

Microbiology
Read more
Miguel Angel Martinez Lopez

Miguel Angel Martinez Lopez

Predoctoral researcher
Microbiology
Read more
Aroa Silgado Gimenez

Aroa Silgado Gimenez

Research technician
Microbiology
Read more
M Teresa Martin Gomez

M Teresa Martin Gomez

Microbiology
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.