Skip to main content

Mercedes Pallero Castillo

Soc metge especialista en Pneumologia i Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (2015). La meva tasca Assistencial, de Recerca i Docència es centra en la ventilació mecànica no invasiva (VMNI), formo part de la unitat de VMNI/Son.Desenvolupo la meva tasca Assistencial en la planta d'hospitalització de Pneumologia i en la unitat de Semicrítics de Pneumologia. Soc responsable de la consulta monogràfica d'oxigenoteràpia i de VMNI domiciliària. Participo en la consulta externa d'apneas del son. Soc membre del Comitè de ELA de l'Hospital.Completo la meva activitat fent guàrdies de Pneumologia.

Institutions of which they are part

Pneumology
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Pneumology
General Hospital
Nascuda a Barcelona l'any 1976, vaig obtenir la Llicenciatura en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2000. Vaig realitzar la formació especialitzada en Pneumologia al mateix hospital Vall d'Hebron entre els anys 2001-2005. A posteriori, en vaig adquirir la formació especialitzada en ventilació mecànica no invasiva (VMNI) a l'Hospital Vall d'Hebron. L'any 2007 vaig començar a treballar com a metge adjunt de Pneumologia en el grup de VMNI i Son, que són les meves àrees d'interès i on desenvolupo tasques d'investigació clínica. L'any 2015 amb estudi d'adaptació i seguiment de VMNI vaig aconseguir el Doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona.
He participat com a col·laboradora en 3 projectes FIS i en un assaig clínic multicèntric. Soc investigadora col·laboradora del nostre grup de recerca del VHIR i del CIBERES. Així com soc membre de la Societat europea, espanyola i catalana de Pneumologia.
Així mateix, al llarg de l'any realitzo docència a través de diversos cursos formatius per a professionals, així com activitat de formació continuada en congressos, cursos i jornades científiques del nostre entorn. Participo en la docència dels estudiants de medicina i dels metges MIR. Formo part del grup de treball de la Comissió d'humanització de l'hospital.

Projects

"EFICACIA DE LA VNI AJUSTADA AUTOMÁTICAMENTE EN EL SHO" PICKWICKS TITRATION

IP: Mercedes Pallero Castillo
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)175/2018
Duration: -

ANALISIS DEL IMPACTO DE LA VENTILACION NO INVASIVA PRECOZ EN LA ESCLEROSIS LATERAL AMIOTROFICA: ESTUDIO MULTICENTRICO ALEATORIZADO

IP: Mercedes Pallero Castillo
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)308/2011
Duration: -

SNIF, valors de referència a la població mediterrània

IP: Mercedes Pallero Castillo
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)143/2009
Duration: -

Related news

The paper has shown that those patients who are not able to normalize their microbiome after surgery have a worse prognosis.

The two studies awarded has been the research for a the ciliary dyskinesia diagnosis led by the VHIR’s Growth and Development Group and the EPISCAN II, in which Dr. Miravitlles has participated.

Entre els projectes més rellevants en Covid-19 destaca la participació del VHIR en assaigs clínics per provar l’eficàcia i seguretat de vacunes com ara Janssen, Pfizer-BioNTech en el col·lectiu d’embarassades, i Hipra.

Related professionals

Ana Villar Gomez

Ana Villar Gomez

Pneumology
Read more
Susana Gómez Olles

Susana Gómez Olles

Postdoctoral researcher
Pneumology
Read more
David Clofent Alarcón

David Clofent Alarcón

Pneumology
Read more
Mª Jesús Cruz Carmona

Mª Jesús Cruz Carmona

Head of group
Pneumology
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.