Skip to main content

Montserrat Munill Ferrer

Sóc metge adjunt del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Actualment  sóc cap de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial pediàtrica de l'Hospital Infantil.

Institutions of which they are part

New Technologies and Craniofacial Microsurgery
Vall Hebron Institut de Recerca
Head of Unit
Paediatric Maxillofacial Surgery
Children's Hospital and Woman's Hospital
He realitzat la formació Universitària a la Universitat Autònoma de Barcelona (1983-1989) i l'especialitat en Cirurgia Oral i Maxil.lofacial a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (1990-1994). Des de l'any 2000 sóc llicenciada en Odontologia per la Universitat de Barcelona.
Sóc metge adjunt del Servei de Cirurgia Maxil.lofacial de l'Hospital Vall d'Hebron des de l'any 1996, i des de l'any 2014 sóc cap de la Unitat de Cirurgia maxil.lofacial pediàtrica de l'hospital.
He estat professora associada a la Unitat d'Anatomia de la Facultat de Medicina, Departament de Ciències Morfològiques, Universitat Autònoma de Barcelona (1996- 2014).
He estat tutor de residents de Cirurgia Maxil.lofacial, a l'Hospital Vall d'Hebron ( 2008- 2012), i sóc professora associada clínica de Cirurgia maxil.lofacial a l'HUVH  (Universitat Autònoma de Barcelona).
Els meus interessos al llarg d'aquests anys han sigut: 
- l'oncologia de cap i coll, i la seva cirurgia reconstructiva, 
- la patologia obstructiva de glàndules salivals amb la implementació de la Sialendoscòpia, de la qual hem estat pioners al país, i 
- la patologia malformativa infantil, a destacar la fissura llavi-palatina i les malformacions craniofacials.
 Els últims anys he desenvolupat la meva tasca a la Unitat de cirurgia maxil.lofacial pediàtrica de l'hospital. El meu principal objectiu és estructurar, consolidar i avançar en l'atenció de la patologia malformativa craniofacial i de la fissura llavi-palatina. 
Un objectiu paral.lel és el desenvolupament i implementació de l'atenció odontològica terciària per als pacients amb patologia de base greu els quals no poden ser atesos fora de l'estructura hospitalària, i el desenvolupament i implementació de l'atenció ortopèdica/ortodòntica terciària, necessària per al correcte tractament de la patologia malformativa craniofacial i de fissura llavi-palatina.
Sóc integrant del Comitè de Fissura llavi-palatina i del Comitè de Malformacions craniofacials, i participo en d'altres comitès de l'hospital. Sóc membre de la Comissió de Malalties minoritàries.
Som part de la Xarxa Europea de Referència de Malformacions craniofacials (ERN CRANIO) i de COST (European Cooperation in Science and Technology) Action CA16234_ European Cleft and Craniofacial Initiative for Equality in Care (2017-2021).
Formo part de la junta de la Sociedad Española de Fisuras Faciales (SOCEFF), de la qual sóc vicepresidenta.
Des de la Unitat, mantenim relació amb associacions de pacients, entre les quals destaca l'Associació de Fissurats de Catalunya (FÍCAT)
Participo, en cooperació internacional, a la ONG Operation Smile i, des de la unitat, hem iniciat col·laboració amb l'ONG Smile Train. L'objectiu de les dues ONG és el tractament integral del nen amb Fissura llavi-palatina. 
Al llarg d'aquests anys he participat i coordinat l'organització de diversos cursos: tan en Sialendoscòpia com en patologia malformativa infantil (Ortopèdia funcional maxil·lar i modelatge nasoalveolar del pacient fissurat, Cirurgia craniofacial, i Insuficiència velofaríngia del pacient fissurat)
Pertanyo al grup de recerca del VHIR CIBBIM-Nanomedicine. Noves Tecnologies i Microcirurgia Craniofacial.

Projects

ESTUDI OBSERVACIONAL PROSPECTIU DE LA POBLACIÓ DE PACIENTS ESPECIALS ODONTOLÒGICS PEDIÀTRICS AMB INSUFICIÈNCIA RENAL CRÒNICA, HEMODIALITZATS O AMB TRANSPLANTAMENT RENAL , A L'HOSPITAL UNIVERSITARI VALL D'HEBRON.

IP: Montserrat Munill Ferrer
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)205/2017
Duration: -

An International Study to Develop a Patient-Reported Outcome Measure for Cleft Lip and/or Palate Patients: The CLEFTQ Phase 2: Field-testing and Psychometric Evaluation of the Preliminary CLEFT-Q Scales

IP: Montserrat Munill Ferrer
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)196/2016
Duration: -

Related professionals

Mercè Beltran Vilagrasa

Mercè Beltran Vilagrasa

Senior researcher
Read more
Jorge Aguilera Sáez

Jorge Aguilera Sáez

Read more
Gloria M. Gálvez Hernando

Gloria M. Gálvez Hernando

Administration and Management
Read more
Pablo Latorre Garcia

Pablo Latorre Garcia

Research technician
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.