Skip to main content

Rosa Burgos Peláez

Sóc endocrinòloga especialitzada en nutrició clínica des de fa més de vint anys, i actualment sóc la Coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.  Les meves àrees d'interès actuals són la desnutrició relacionada amb la malaltia, tant a l'hospital com en l'entorn comunitari. Estic especialitzada en el suport nutricional en patologies específiques: fibrosi quística, errors innats del metabolisme en adults i insuficiència intestinal, entre d’altres.

Institutions of which they are part

Vall Hebron Institut de Recerca
Person in charge/Coordinator
Nutritional Support
General Hospital
Rosa Burgos Peláez
Sóc llicenciada en Medicina, especialista en Endocrinologia i Nutrició per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Màster en Gestió Clínica d'Unitats Assistencials per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. El 2020 vaig completar el doctorat en Cures Integrals i Servei de la Salut a la Universitat de Vic/Universitat Central de Catalunya.Actualment sóc la Coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, un equip multidisciplinari que inclou metges, infermeres i dietistes-nutricionistes, i que és el responsable de la nutrició clínica dels pacients atesos a l'Hospital Vall d'Hebron.Sóc presidenta del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Vall d'Hebron-Parc Sanitari Pere Virgili des del 2019. El Comitè d'Ètica assistencial té com a missió assessorar els professionals, equips directius i als usuaris sobre qüestions i conflictes ètics que puguin sorgir en el desenvolupament de l'activitat assistencial.En l'àmbit de la docència, imparteixo classes de Bioètica i de Nutrició a la Universitat Autònoma de Barcelona.He publicat més de 120 articles o capítols de llibres, i he dirigit i participat en nombrosos treballs presentats en congressos i jornades, tant nacionals com internacionals.

Projects

Role of sarcopenia in the evolution of morbidly obese patients who undergo bariatric surgery. Study of cohorts and mechanisms involved.

IP: Andreea Ciudin Mihai
Collaborators: Oscar González López, Marina Giralt Arnaiz, Marta Comas Martínez, Rosa Burgos Peláez, Irene Hernández Hernández, Enzamaría Fidilio Meli, Efráin Santiago Cordero Vázquez
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 123420
Reference: PI20/01086
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2023

Estudio prospectivo, observacional de una alimentación por sonda con alto contenido calórico y proteico, con carbohidratos de liberación lenta y ácidos grasos monoinsaturados (AGMI), en una población malnutrida con diabetes

IP: Rosa Burgos Peláez
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)178/2018
Duration: -

Utilidad de la dieta cetogénica en la reducción de las crisis epilépticas graves y mejoría en la calidad de vida de los pacientes con encefalopatías epilépticas refractarias a fármacos.

IP: Rosa Burgos Peláez
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)496/2018
Duration: -

Estudio comparativo entre fórmulas de nutrición enteral hiperproteicas (Novasource® Diabet Plus vs. Isosource® Protein Fibra) en pacientes hospitalizados no críticos con Diabetes Mellitus o hiperglucemia. Estudio DANTE+.

IP: Rosa Burgos Peláez
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AE)293/2016
Duration: -

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.