Skip to main content

Sandra Rovira Amigo

Sóc pediatra especialista en pneumologia pediàtrica. La meva activitat assistencial consisteix tant en l'atenció del pacient hospitalitzat com en les consultes externes (pneumologia pediàtrica i fibrosi quística). També en la realització de l'estudi per descartar discinèsia ciliar primària en els pacients remesos amb sospita d'aquesta patologia.

Institutions of which they are part

Predoctoral researcher
Growth and Development
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Pneumology, allergology and cystic fibrosis
Children's Hospital and Woman's Hospital
Vaig acabar la residència de Pediatria l'any 2007. Vaig treballar a l'Hospital Sant Joan de Déu com a pediatra d'urgències i posteriorment com a pediatra d'hospitalització i de pneumologia pediàtrica, en els anys 2007 i 2011 respectivament. També vaig treballar a l'Hospital de Nens de Barcelona de 2009 a 2011. Degut a què la meva gran vocació era ser pneumòloga pediàtrica, vaig decidir realitzar el Màster de Pneumologia Pediàtrica de la Universitat Autònoma de Barcelona (anys 2008-2009) i des d'aleshores la meva activitat assistencial ha estat centrada en aquesta especialitat. Des de l'any 2012 formo part de la Unitat de Pneumologia Pediàtrica i Fibrosi Quística de l'Hospital Vall d'Hebron i centro gran part de la meva tasca en el seguiment, diagnòstic i tractament dels pacients amb bronquièctasi (fibrosi quística o per altres patologies), així com en la realització de les proves específiques per al diagnòstic del pacient remès amb sospita de discinèsia ciliar primària. L'any 2009 vaig realitzar una estada formativa a Leicester (Anglaterra) per tal d'aplicar aquestes tècniques en el nostre àmbit. També realitzo activitat docent com ponent en cursos i congressos, i sóc la secretària del Màster en Pneumologia Pediàtrica que es realitza a l'Hospital Vall d'Hebron. La meva inquietud per la investigació m'ha dut a participar en assaigs clínics i estudis que es realitzen a la meva Unitat. A més, estic realitzant la tesi doctoral sobre la discinèsia ciliar primària. Els objectius del meu dia a dia són ajudar als malalts amb el diagnòstic i tractament de les seves dolències, seguir formant-me de manera contínua i dedicar un temps a l'activitat investigadora.

Projects

Primary ciliary dyskinesia in adult bronchiectasis. Diagnostic strategy based on next generation sequencing gene panel analysis.

IP: Antonio Moreno Galdó
Collaborators: Antonio Álvarez Fernandez, David Clofent Alarcón, Sandra Rovira Amigo, Alba Torrent Vernetta, Nuria Camats Tarruella
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 134915
Reference: PI20/01419
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2023

Estudio de la calidad de vida de los pacientes con discinesia ciliar primaria

IP: Sandra Rovira Amigo
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AMI)336/2017
Duration: -

Estudio prospectivo multicéntrico sobre la variabilidad de la función pulmonar en pacientes estables con discinesia ciliar primaria.

IP: Sandra Rovira Amigo
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AMI)322/2017
Duration: -

Caracterización molecular de la discinesia ciliar primaria

IP: Antonio Moreno Galdó
Collaborators: Antonio Carrascosa Lezcano, Félix Pumarola Segura, María Antolín Mate, Sandra Rovira Amigo, Nuria Camats Tarruella
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 110715
Reference: PI16/01233
Duration: 01/01/2017 - 31/05/2021

Related news

Es va reconèixer la tasca de més de 70 professionals dedicades a aquesta malaltia pulmonar, tant assistencial com de recerca.

The two studies awarded has been the research for a the ciliary dyskinesia diagnosis led by the VHIR’s Growth and Development Group and the EPISCAN II, in which Dr. Miravitlles has participated.

An international clinical trial has demonstrated the effectiveness of dupilumab in reducing patients’ asthmatic exacerbations, improving their and their relatives quality of life

Related professionals

Mireia  Beltran  Porres

Mireia Beltran Porres

Growth and Development
Read more
Maria Laura  Monterde Alvarez

Maria Laura Monterde Alvarez

Research technician
Growth and Development
Read more
Eduard Mogas Viñas

Eduard Mogas Viñas

Growth and Development
Read more
Maria Clemente Leon

Maria Clemente Leon

Growth and Development
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.