Skip to main content

Vicenç Falcó Ferrer

Soc metge especialista en Medicina Interna i des de l’any 2000 treballo al Servei de Malalties Infeccioses. Actualment soc el cap del Servei de Malalties Infeccioses. Per altra banda soc professor titular de Medicina i imparteixo la docència en malalties infeccioses a la Universitat Autònoma de Barcelona. La meva activitat de recerca clínica està dirigida a les infeccions respiratòries i a la infecció per VIH.

Institutions of which they are part

Infectious Diseases
Vall Hebron Institut de Recerca
Infectious Diseases
General Hospital
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Central de Barcelona l’any 1985. Vaig obtenir el títol de Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1992. Vaig fer l’especialitat en Medicina Interna al Servei de Medicina Interna de l'Hospital General Vall d'Hebron entre els anys 1986 i 1990. 
Sempre he treballat a l'Hospital General Vall d'Hebron. Entre el 1986 i 1990 vaig ser metge resident. De 1991 a 1995 vaig treballar com metge adjunt d’Urgències. L’any 1995 vaig iniciar la meva activitat professional al Servei de Medicina Interna on vaig estar fins el 2000. Des del 2000 i fins l’actualitat he treballat al Servei de Malalties Infeccioses del qual actualment soc el cap del servei. 
Em vaig iniciar en la docència com professor associat del Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1988 fins 1990 i des del 2001 fins el 2014. El 2014 vaig obtenir la plaça de professor titular al mateix departament. Actualment soc el coordinador de l'assignatura Medicina i Cirurgia IV que s’imparteix a 5é curs de Medicina en la qual estan incloses les malalties infeccioses. En aquests anys he tingut l'oportunitat de ser el codirector de 8 tesis doctorals. He participat com a coordinador i com a docent en diverses activitats de formació. Entre totes elles destaca el curs teòric-pràctic d’actualització en infecció per VIH del qual s’han fet 10 edicions. 
He participat, com a principal autor o com autor col·laborador, en més de 100 publicacions d’articles científics.

Projects

Impact of early treatment during acute HIV infection on the metabolism of reservoir and immune effector cells: Identification of new targets to reduce persistent HIV

IP: Jordi Navarro Mercadé
Collaborators: Adria Curran Fàbregas, Jorge Nestor Garcia Perez, Vicenç Falcó Ferrer, Bibiana Planas Ribas, Vicente Descalzo Jorro, Paula Suanzes Diez
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 87120
Reference: PI20/00823
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2023

Projecte per incrementar la detecció de la infecció oculta per VIH i per implementar nous circuits de referència entre l'atenció primària i l'atenció especialitzada en VIH.

IP: Vicenç Falcó Ferrer
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)111/2018
Duration: -

Proyecto integral para aumentar el diagnóstico de la infección oculta de VIH en la comunidad y establecer un circuito rápido de derivación a la Unidad de VIH.

IP: Vicenç Falcó Ferrer
Collaborators: -
Funding agency: GILEAD SCIENCES SLU
Funding: 29905.2
Reference: 2018/GILEAD/VIH/FALCÓ
Duration: 28/02/2019 - 27/02/2021

Caracterización de los reservorios VIH latentes del tejido cervical y nuevas estrategias para eliminarlos

IP: Meritxell Genesca Ferrer
Collaborators: Vicenç Falcó Ferrer, Maria Cristina Centeno Mediavilla
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 111320
Reference: PI17/01470
Duration: 01/01/2018 - 31/12/2021

Related news

El treball, publicat a The Lancet, ha estudiat pacients de Barcelona i Madrid i mostra que el contacte directe és la principal via de transmissió de la infecció.

HIV infected cells expressing the CD32 molecule are more resistant to the action of the natural killer cells of the immune system, which are key in the fight against viral infections.

Entre els projectes més rellevants en Covid-19 destaca la participació del VHIR en assaigs clínics per provar l’eficàcia i seguretat de vacunes com ara Janssen, Pfizer-BioNTech en el col·lectiu d’embarassades, i Hipra.

Related professionals

Esteve Ribera Pascuet

Esteve Ribera Pascuet

Infectious Diseases
Read more
Ferran Polo Torres

Ferran Polo Torres

Infectious Diseases
Read more
Elisabet Ferrer Carabellido

Elisabet Ferrer Carabellido

Infectious Diseases
Read more
Maria Luisa Aznar Ruiz de Alegria

Maria Luisa Aznar Ruiz de Alegria

Postdoctoral researcher
Infectious Diseases
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.