Skip to main content
30/05/2022

Celebrem tres activitats divulgatives en el marc de l’exposició ‘L’altra mirada de la recerca’ al Centre Comercial Westfield Glòries

Activitats Fotografia Científica Glòries

30/05/2022

Durant el mes de juny, organitzem tres activitats sobre assaigs clínics, genètica i imatges científiques, en el marc de l’exposició “L’altra mirada de la recerca”, que inclou una selecció d'imatges seleccionades entre les millors fotografies dels 11 anys del Concurs de Fotografia del Campus Vall d’Hebron.

El juny serà el darrer mes en què l’exposició de fotografia científica de Vall d’Hebron ‘L’altra mirada de la recerca’ es podrà visitar a la Planta Alta Carrefour del centre comercial Westfield Glòries de Barcelona.

En les properes setmanes, s’organitzen tres tallers participatius per apropar la ciència als infants, adolescents i adults. Totes tindran lloc a l’espai de l’exposició científica a càrrec de professionals del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). No cal fer inscripció prèvia.

Assaig clínic, que és?

Data: 10 de juny a les 18h

A qui va dirigit?: infants a partir de 8 anys

En aquest taller d’uns 30 minuts de durada es simularà la participació dels assistents a un assaig clínic per provar l’eficàcia d’un fàrmac. Els nens i nenes es distribuiran en dos grups: l’equip investigador i l’equip de pacients. Tots dos aniran seguint els passos necessaris per engegar un protocol d’assaig, cadascun des del seu rol: des de la signatura del consentiment informat, les visites mèdiques amb registre de constants, presa de medicació... fins a la finalització de l’estudi amb la recollida de dades i la seva anàlisi.

L’assaig es simularà amb l’administració d’unes gominoles com a fàrmacs d’estudi o placebo per millorar la seva habilitat al jugar a bitlles.

Activitat a càrrec de Vanessa Casares, coordinadora d’assaigs clínics del grup de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR.

Per què els plàtans són grocs?

Data: 15 de juny a les 18h

A qui va dirigit?: infants a partir de 6 anys

En aquesta activitat d’uns 30 minuts de durada, s’explicarà per què les fruites són com són. La resposta és en l'ADN, el gran responsable que els plàtans no siguin síndries i que les síndries no siguin pomes. Així, es descobrirà aquest misteri a través de l'extracció de l’ADN d’un plàtan.

Taller a càrrec de la Dra. Anna Santamaria, co-cap del grup de Recerca Biomèdica en Urologia del VHIR.

La importància de la imatge en la ciència

Data: 22 de juny a les 18h

A qui va dirigit?: tots els públics

Es tracta d’una xerrada d’uns 30 minuts sobre les imatges científiques exposades. Es mostraran a través d'una càmera i una pantalla com es veuen diferents talls a través del microscopi mentre es destaca la importància de la imatge en la ciència.

Activitat a càrrec del Dr. Joaquin Seras i la Dra. Diana Fernandes de Rafael, investigadors del grup de Direccionament i Alliberament Farmacològic del VHIR, amb la participació de Sandra Mancilla, una de les guanyadores del Concurs de Fotografia Científica de 2021.

L’exposició ‘L’altra mirada de la recerca’

‘L’altra mirada de la recerca’ inclou una selecció d’imatges seleccionades entre les millors fotografies dels 11 anys del Concurs de Fotografia Científica del Campus Vall d’Hebron. Les fotografies que formen part de la mostra, seleccionades entre un total de més de 600 presentades, confeccionen un relat artístic d’allò que els científics veuen, experimenten i investiguen en el seu dia a dia, a simple vista o a través d’un microscopi.

Fins el 31 d'agost, podràs visitar-la a la Planta Alta Carrefour del centre comercial Westfield Glòries de Barcelona de dilluns a dissabte de 9h a 21h i diumenges de 12h a 20h.

Related news

VHIR collaborates in the development of nanoGLA, an innovative nanotechnology therapy to treat Fabry disease. It has demonstrated high efficacy in preclinical studies, highlighting its effectiveness in addressing neurological manifestations.

On European Antibiotic Awareness Day, we highlight the importance of using these medications responsibly and finding innovative solutions to combat this issue.

Hybrids VITA, developed together with Medical Simulator, reproduces different clinical scenarios for training on how to prevent, diagnose and treat possible complications of ECMO, which is a very complex technique.

Related professionals

Maria Carme Altadill Sanchez

Maria Carme Altadill Sanchez

Biomedical Research in Urology
Read more
Carlos Serrano Burgos

Carlos Serrano Burgos

Research assistant
Biomedical Research in Urology
Read more
Lucas Regis Plácido

Lucas Regis Plácido

Postdoctoral researcher
Biomedical Research in Urology
Read more
Enric Miret Alomar

Enric Miret Alomar

Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.