Skip to main content

HOSPITAL

05/05/2022

Vall d'Hebron cerca persones voluntàries sanes per a un estudi sobre la microbiota i els hàbits alimentaris

Es busquen voluntaris per un estudi sobre la Microbiota i la dieta
Es busquen voluntaris per un estudi sobre la Microbiota i la dieta

05/05/2022

La composició de la microbiota intestinal és única, com ho són les nostres empremtes dactilars.

La importància de la microbiota intestinal a la salut de les persones és un fet ja demostrat científicament, així com la influència de la dieta en la composició de la microbiota. Els diferents patrons alimentaris fan que es puguin trobar diferències significatives a la composició de la microbiota intestinal de la població. Per aquest motiu, l'equip que lidera la Dra. Chaysavanh Manichanh, responsable del grup de Recerca en Microbioma del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), posa en marxa un estudi per avaluar la composició de la microbiota en individus sans davant de diversos grups d'aliments.

S'anomena microbiota el conjunt de microorganismes que habiten en un entorn concret. La concentració més gran de microorganismes en el cos humà la trobem en el tracte intestinal i ve condicionada tant per factors no modificables com per exemple, el tipus de naixement, la genètica o l'edat; i per factors modificables, que serien els hàbits alimentaris, els fàrmacs o l'estil de vida, entre d'altres.

Fa uns mesos es va completar la fase pilot d'aquest estudi i ara calen aproximadament 1.000 persones voluntàries que hauran de respondre un qüestionari molt senzill sobre els seus hàbits alimentaris i aportar una mostra de femta, 3 cops al llarg d'un any.

Gràcies a la informació que se n'obtingui, s'avaluarà l'efecte de la dieta sobre el perfil microbià.

"La composició de la nostra microbiota intestinal és única com ho són les nostres empremtes dactilars. Per això, com més persones s'uneixin al nostre projecte de recerca, més representatius seran els resultats", afirma la Dra. Chaysavanh Manichanh.

Qui pot participar en aquest estudi?

Totes aquelles persones que vulguin apuntar-se com a voluntàries sanes han de complir els següents requisits:

  • Edat entre 18 i 75 anys.
  • Sexe indiferent.
  • No patir malalties cròniques que puguin afectar la microbiota intestinal com malaltia inflamatòria intestinal crònica, infeccions intestinals, diabetis mellitus o malalties autoimmunes (lupus, artritis reumatoide, etc.).
  • No haver pres antibiòtics en els 3 darrers mesos (si durant l'estudi hagués de prendre antibiòtics ho ha de comunicar).

Com funciona l’estudi?

  • La durada de l’estudi serà d’1 any.
  • Els participants hauran de respondre uns qüestionaris sobre els seus hàbits de consum d'aliments.
  • Recollida de 3 mostres de femta. El material per a la recol·lecció se'ls farà arribar al domicili i l'hauran de tornar per correu.
  • No cal cap desplaçament al centre hospitalari.

Si estàs interessat a rebre més informació omple el següent formulari: 

https://vhc.cat/estudi-microbiota 

Related news

The quantification of the gut microbiota, combined with clinical data, would be useful to facilitate the correct diagnosis of patients and offer them the appropriate treatment for their pathology and also to prevent the appearance of flares.

FunHoMic integrates experts in fungal pathogenesis, immunology, microbial ecology and "omics" technologies to train 13 researchers to identify biomarkers related to the risk of infection by fungi such as Candida.

Related professionals

Luis Fernando Mayorga Ayala

Luis Fernando Mayorga Ayala

Predoctoral researcher
Microbiome Research
Read more
Chaysavanh Manichanh

Chaysavanh Manichanh

Head of group
Microbiome Research
Read more
Zixuan Xie

Zixuan Xie

Predoctoral researcher
Microbiome Research
Read more
Sara Vega Abellaneda

Sara Vega Abellaneda

Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.