Skip to main content

HOSPITAL

08/04/2022

Vall d’Hebron, la Universitat de Saragossa, Merck Salud i la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica creen la Càtedra Santiago Ramón y Cajal

Càtedra Santiago Ramón y Cajal

08/04/2022

La càtedra promourà investigació innovadora en el camp de les ciències biomèdiques.

Aquesta setmana, ha tingut lloc la signatura del conveni per a la creació de la Càtedra Santiago Ramón y Cajal en la que ha participat el Dr. Santiago Ramón y Cajal Agüeras, cap del grup de Patologia Molecular Translacional del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i nebot besnét del Premi Nobel. En l’acte també han format part María de Valles, directora de Recursos Humans i Jurídic del VHIR, José Antonio Mayoral, rector de la Universitat de Saragossa, i María del Carmen González, presidenta executiva de la Fundació Merck Salud.

La missió principal de la Càtedra Santiago Ramón y Cajal és promoure la recerca més innovadora en ciències biomèdiques. Per això es convocaran beques i ajuts per al desenvolupament de projectes trencadors i puguin suposar canvis de paradigmes científics. La càtedra neix també amb l’objectiu de difondre la vida i l’obra de Santiago Ramón y Cajal i promoure fòrums d’intercanvis d’idees innovadores.

“És un projecte que tindrà gran importància científica i social, i que neix per continuar l’estela de Cajal per dos motius. Per honrar la generositat de Santiago Ramón y Cajal que va donar al seu testament un terç dels seus diners per a premis i projectes de recerca i, per evitar que es repeteixin situacions com la de Cajal, que durant gairebé 20 anys no va obtenir finançament públic. Esperem ajudar a canviar paradigmes científics en biomedicina impulsant la recerca i el desenvolupament de nous enfocaments innovadors de diagnòstic i de tractament”, assegura el Dr. Ramón y Cajal Agüeras.

La càtedra estarà dirigida per Carlos Martín Montañés, catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Saragossa, i comptarà amb un Comitè Científic Assessor presidit pel Dr. Santiago Ramón y Cajal i on figuren investigadors de molt alt prestigi nacional i internacional.

Més informació: https://catedracajal.org/

Related news

The drug EB1 is able to block resistance pathways to standard cancer treatments and could increase the efficacy of chemotherapy or immunotherapy.

The Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus has organised the World Cancer Day Conference as part of World Cancer Day, today, 4 February.

Related professionals

Aldo Di  Vito

Aldo Di Vito

Read more
Margarita Alberola Ferranti

Margarita Alberola Ferranti

Translational Molecular Pathology
Read more
Javier Hernandez Losa

Javier Hernandez Losa

Predoctoral researcher
Translational Molecular Pathology
Read more
Lourdes Elena Salazar Huayna

Lourdes Elena Salazar Huayna

Research technician
Translational Molecular Pathology
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.