Skip to main content
31/05/2023

El VHIR torna a la Festa de la Ciència amb activitats divulgatives per a infants i adults

Cartell de la 16a Festa de la Ciència

Cartell de la 16a Festa de la Ciència

31/05/2023

Enguany se celebrarà el 10 i 11 de juny a la Rambla de Prim de Barcelona.

Per setzè any consecutiu, es celebra la Festa de la Ciència, un cap de setmana per viure més de prop la ciència, on participen més de 150 organitzacions de Barcelona que pertanyen en el món de la ciència, amb professionals de la recerca i la divulgació. Enguany, tindrà lloc el 10 i 11 de juny a la Rambla de Prim de Barcelona. El programa compta amb més de 170 activitats distribuïdes per 25 espais diferents i es dirigeix a un públic de totes les edats amb un ampli ventall de formats: experiments, instal·lacions, jocs, tallers, demostracions, espectacles, debats, microxerrades, itineraris i visites guiades, entre d’altres.

Aquest any, la Festa posa èmfasi en algunes efemèrides, com Albert Einstein, el bioquímic català Joan Oró, Nicolau Copèrnic i l’Any Internacional del Mill i el Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030).

A continuació trobareu les diferents activitats en les quals participen els professionals del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). En cap d’elles cal inscripció prèvia, t’hi esperem!

Entrevista de Ràdio Farró a David Soler Segovia

  • Espai 01 - Escenari Copèrnic, 10 de juny d’11:40h a 11:55h
  • Edat recomanada: majors de 16 anys

L'activitat constarà en una entrevista a David Soler Segovia, investigador predoctoral al grup de Pneumologia del VHIR, l’entrevistarà Raül G Duarte per al programa de ciència fenòmens naturals. Ens parlaran sobre l’efecte de la contaminació i el canvi climàtic en la salut respiratòria. A posteriori, l’entrevista quedarà penjada com a Podcast a la Xarxa de Ràdios Comunitàries.

Taller 'Què és la Nanomedicina i com fem una Nanopartícula?'

  • Espai 04 - Viure més i millor, 10 de juny de 12:55h a 13:40h 
  • Edat recomanada: a partir de 10 anys

El taller consistirà en una prèvia explicació del que és la nanomedicina i una nanopartícula, les seves característiques, com es produeixen i el seu potencial en medicina. Ens donaran diversos exemples de nanopartícules usades al tractament de diferents malalties i es farà una demostració en directe i interactiva de com fer nanopartícules.

Aquest taller s’organitza de la mà de la Dra. Diana Fernandes, la Dra. Fernanda Da Silva, la Dra. Vanessa Diaz i Julia German, investigadores del grup de Bioquímica Clínica, Vehiculització de Fàrmacs i Teràpia del VHIR.

Taller 'El dolor menstrual: l'endometriosi'

  • Espai 04 - Viure més i millor, 11 de juny de 17:35h a 18:20h
  • Edat recomanada: a partir de 12 anys

L’activitat consisteix en la presentació d’un projecte de ciència ciutadana sobre l’endometriosi cocreat juntament amb Eduscopi, dos centres educatius del barri (Escola Coves d’en Cimany i Escola Mirades) i el VHIR dins del programa Caixa d'Eines del Pla de Barris.

Related news

The product is now in the last stage of prototyping and will move to the verification and validation stages thanks to current fundraising.

On World Cancer Research Day, we highlight the oncology research model of the Vall d'Hebron Campus that allows laboratory results to be transferred as quickly as possible to clinical practice.

Femtech is a spin-off of the Vall d'Hebron Research Institute (VHIR) and is part of the accelerator BCN Health Booster of the Barcelona Science Park

Related professionals

Julia German Cortes

Julia German Cortes

Research technician
Drug Delivery and Targeting
Read more
Jaume Reventós Puigjaner

Jaume Reventós Puigjaner

Main researcher
Biomedical Research in Gynaecology
Read more
José Luis Sánchez Iglesias

José Luis Sánchez Iglesias

Biomedical Research in Gynaecology
Read more
Ana Luzarraga Aznar

Ana Luzarraga Aznar

Senior researcher
Biomedical Research in Gynaecology
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.