Skip to main content
16/01/2024

La seu central del Col·legi de Metges de Barcelona acull la mostra Ultrasons, de la Natura a la Medicina

Exposició Ultrasons al CoMB

Exposició 'Ultrasons: de la natura a la medicina' al CoMB.

Dr. Xavier Serres

Dr. Xavier Serres.

Dr. Manel Escobar i Dr. Josep Tabernero

Dr. Manel Escobar i Dr. Josep Tabernero.

Inauguració Ultrasons al CoMB

Inauguració 'Ultrasons: de la natura a la medicina' al CoMB.

16/01/2024

L’exposició, impulsada per Vall d’Hebron, es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2024.

L’exposició ‘Ultrasons: de la natura a la medicina’ arriba, durant els mesos de gener i febrer, a la seu central del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). La mostra ha estat impulsada pel Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron a través de la nova línia de recerca anomenada FUSMED, que estudia els efectes terapèutics dels ultrasons focalitzats d'alta intensitat, i que pertany al grup d'Imatge Mèdica Molecular del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Pots descobrir-la fins al dia 28 de febrer a l’espai expositiu del vestíbul de la seu central del CoMB (Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona) de dilluns a divendres de 8 a 18h.

El 15 de gener, l’exposició ha estat inaugurada al CoMB acompanyada d’un acte centrat en l’ús dels ultrasons tant per al diagnòstic com per al tractament del càncer amb la participació del Dr. Xavier Serres, radiòleg intervencionista del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Vall d’Hebron i investigador principal de la línia de recerca FUSMED al VHIR que ha fet una conferència inaugural titulada “Passat, present i futur de l’ecografia”. Han introduït l’acte el Dr. Lluís Esteve, director del CoMB, el Dr. Manel Escobar, director clínic del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Vall d’Hebron i investigador principal del grup d’Imatge Mèdica Molecular del VHIR, i el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). A més, el Dr. Eli Vlaisavljevich, professor associat d’enginyeria biomèdica a la Universitat Virginia Tech d’Estats Units pioner en l’estudi i desenvolupament de la histotrípsia, ha parlat de la seva experiència. Finalment, ha conclòs l'acte la Dra. Elvira Bisbe, vicepresidenta del CoMB.

Divulgació sobre les aplicacions dels ultrasons en medicina

‘Ultrasons: de la natura a la medicina’ es tracta d’una exposició adreçada a tots els públics, dividida en tres grans àrees: l'observació de la natura, el sonar i les bases físiques; les aplicacions diagnòstiques dels ultrasons en medicina; i les aplicacions terapèutiques dels ultrasons en medicina.

Aquesta exposició està relacionada amb la línia de recerca de Vall d’Hebron FUSMED, basada en l’aplicació d’ultrasons focalitzats d’alta intensitat per provocar la destrucció mecànica del teixit tumoral sense mètodes invasius ni radiacions ionitzants. En aquest sentit, la FUSMED ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per ajudar a finançar la recerca de nous tractaments no invasius, un àmbit en què l’Hospital Vall d’Hebron és pioner.

Aquesta exposició itinerant es va inaugurar per primera vegada al CosmoCaixa Barcelona, al CaixaForum de Lleida i al Museu de Ciències Naturals de Granollers i ha comptat amb la col·laboració i el suport del Campus Vall d’Hebron, Fundació “la Caixa”, Universitat Autònoma de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Granollers, CaixaForum Lleida, Zoo de Barcelona, Institut de Diagnòstic per la Imatge, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de València, Centro Médico Teknon QuironSalud, Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Instituto Hidrográfico de la Marina – Ministerio de Defensa, Radiòlegs de Catalunya, Sociedad Española de Ultrasonidos, Canon, Idneo, Esaote, Medical Simulator, Lupagrafics, Art Play, Llibreria Laie, Carolina Alemany, Anna Balaguer, Jordi Domenech i Gasulla Comunicació.

La mostra està dividida en tres grans àrees: l'observació de la natura, el sonar i les bases físiques; les aplicacions diagnòstiques dels ultrasons en medicina; i les aplicacions terapèutiques dels ultrasons en medicina.

Related news

The event, organized by Vall d'Hebron and Eurecat, has brought together health professionals and researchers in clinically applied AI to improve the medical care of patients.

The European project, in which Vall d'Hebron participates, will favor personalized diagnosis and innovative therapeutic strategies in patients with the disease.

Phase IV AI is included in the Horizon Europe programme, lasts 3 years and prioritises data security and privacy compliance.

Related professionals

Xavier Serres Créixams

Xavier Serres Créixams

Main researcher
Molecular Medical Imaging
Read more
Joan Castell Conesa

Joan Castell Conesa

Molecular Medical Imaging
Read more
Felipe Hernando Bartolome

Felipe Hernando Bartolome

Molecular Medical Imaging
Read more
Mireia Iniesta  Ambrós

Mireia Iniesta Ambrós

Molecular Medical Imaging
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.