Skip to main content
18/07/2025

El Dr. Albert Selva, nou degà de la Facultat de Medicina de la UAB

Albert Selva

Albert Selva

18/07/2025

El Dr. Albert Selva substitueix en el càrrec el professor Salvador Navarro, qui l’havia exercit des del 2022.

El Dr. Albert Selva O’Callaghan, sénior docent del Servei de Medicina Interna de Vall d'Hebron, ha estat nomenat nou degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El Dr. Albert Selva, especialista en malalties sistèmiques, catedràtic de Medicina i membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, substitueix en el càrrec el professor Salvador Navarro, qui l’havia exercit des del 2022.

El nou degà ha estat escollit mitjançant el sistema de sufragi universal i vot ponderat, d’acord amb la nova Llei orgànica del sistema universitari (LOSU), que estableix un mandat improrrogable i no renovable de sis anys. El Dr. Albert Selva arriba al càrrec amb una sòlida trajectòria assistencial, docent i investigadora. Format a la UAB, es va doctorar el 1992 amb una tesi centrada en la síndrome antifosfolipídic, i ha desenvolupat tota la seva carrera hospitalària a Vall d’Hebron, on va fer la residència en medicina interna i on exerceix des de fa més de tres dècades.

La seva activitat clínica s’ha centrat en l’estudi i tractament de les miopaties inflamatòries idiopàtiques, principalment en la miositis, àmbit en què és un dels principals referents nacionals i internacionals. Ha participat en diversos projectes de recerca, com l’estudi genòmic MYOGEN, i ha contribuït a la classificació internacional d’aquestes malalties, a més de l’estudi de la seva afectació pulmonar. És autor de més de cent articles científics i capítols de llibre, i ha dirigit prop d’una vintena de tesis doctorals, nou de les quals sobre miositis.

En l’àmbit docent, el Dr. Albert Selva ha estat director del Departament de Medicina i coordinador del grau de Medicina de la UAB, on també ha estat professor de reumatologia i ha participat activament en la formació de residents i postgrau. A més, forma part del comitè editorial de la revista Medicina Clínica.

La seva tasca investigadora s'ha vist enriquida per una xarxa de col·laboracions amb centres hospitalaris i universitaris d’alt nivell, tant a l’Estat com a l’estranger. A nivell internacional, manté una col·laboració activa amb institucions com el Karolinska Institutet (Suècia), l'Hôpital Pitié-Salpêtrière (París), la Universitat de Manchester (Regne Unit), els Instituts Nacionals de Salut (NIH) i el Johns Hopkins Myositis Center (EUA).

Related news

The new technology allows more sensitive detection of scleroderma patients' autoantibodies, which are related to the severity and progression of the disease.

Researchers have used an innovative protocol to identify people with this autoimmune disease who have a higher risk of cancer.

It will allow the promotion of research on systemic autoimmune-based diseases that especially affect women of childbearing age and, therefore, can also appear during pregnancy.

Related professionals

Núria Castany Viñas

Núria Castany Viñas

Administration and Management
Systemic Diseases
Read more
Jaume Alijotas Reig

Jaume Alijotas Reig

Head of group
Systemic Diseases
Read more
Ariadna Anunciacion Llunell

Ariadna Anunciacion Llunell

Predoctoral researcher
Systemic Diseases
Read more
Fernando Martínez Valle

Fernando Martínez Valle

Systemic Diseases
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.