Skip to main content

Anna Suy Franch

Sóc doctora en Medicina i Cirurgia, especialista en Obstetrícia i Ginecologia. Actualment sóc cap de Secció d'Obstetrícia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, responsable d'Urgències d'Obstetrícia i Ginecologia i de les plantes d'hospitalització d'obstetrícia. També sóc secretària de la Junta de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia, i vocal de la Junta de la Sección de Medicina Perinatal de la SEGO. Desenvolupo la meva tasca en la recerca, com a investigadora principal del grup de recerca en medicina maternofetal del VHIR.

Institutions of which they are part

Maternal and Fetal Medicine
Vall Hebron Institut de Recerca
Head of Section
Children's Hospital and Woman's Hospital
He realitzat la formació Universitària a la Universitat Autònoma de Barcelona i l'especialitat en Ginecologia i Obstetrícia a l'Hospital Clínic de Barcelona. Des de 2005 soc adjunt del Servei d'Obstetrícia de l'Hospital Vall d'Hebron i la meva tasca s'ha centrat principalment en les infeccions perinatals de transmissió vertical, tema sobre el qual es va centrar la meva tesi doctoral: "Patologia específica de la Salut Reproductiva de la Dona infectada pel Virus de la Immunodeficiència Humana Adquirida: de la Concepció al Part" i la patologia obstètrica greu, fet pel qual vaig cursar el Màster "Bases, Procediments i Tècniques Aplicades al maneig del malalt Crític i Emergent". També m'he dedicat a la patologia psiquiàtrica, psicosocial i trastorn per ús de substàncies, associades a l'embaràs.Des de 2017 soc Cap de Secció d'Obstetrícia, responsable de l'àrea d'urgències de Ginecologia i Obstetrícia, àrea de Cures obstètriques intermèdies i plantes d'hospitalització.He estat tutora de Residents del 2007 fins al 2018 i sóc professora Associada Clínica de la Universitat Autònoma de Barcelona.Sóc investigador principal del grup de Medicina Materna i Fetal de l'Institut de Recerca de l'Hospital Vall d'Hebron, des d'on he realitzat diversos assajos clínics i estudis de recerca que han donat lloc a diversos treballs publicats en revistes d'impacte.

Research lines

Immunological basis and new therapeutic options in severe preeclampsia.

Three to five percent of pregnancies are complicated by preeclampsia (PE). PE is a multisystemic-related endothelial dysfunction disorder characterized by hypertension, proteinuria and renal injury. Despite considerable research, its etiology and pathophysiology still remains unclear. Different theories involving many pathways including thrombophilia, immunologic changes, circulating angiogenic /antiangiogenic factors and increased oxidative stress have been related to its pathogenesis. The role played by antiphospholipid antibodies (aPL) is a matter of discussion in PE. Biological evidence of endothelial dysfunction related to PE/FGR has been shown by modified plasma markers including fibronectin, von Willebrand factor and ICAM-1 in a similar manner to that which occurs in aPL-related obstetric complications. We are searching now the role played by different aPL and cofactor antibodies, as well as its relationship with angiogenic /antiangiogenic factors and microparticle number in severe PE.

IP: Jaume Alijotas Reig, Elisa Llurba Olivé, Anna Suy Franch

COVID-19 and pregnancy

IP: Anna Suy Franch, Itziar Garcia Ruiz, Nerea Maiz Elizaran, Berta Serrano Sanchez

Projects

COVID-19, PERFIL INMUNOLÓGICO DE RIESGO

IP: Ricardo Pujol Borrell
Collaborators: Manuel Hernández González, Mónica Martínez Gallo, Moisés Labrador Horrillo, Gema Codina Grau, Albert Blanco Grau, Andres Antón Pagarolas, Antonio Álvarez Fernandez, Nuria Fernández Hidalgo, Roser Ferrer Costa, Esteve Ribera Pascuet, Juan Carlos Ruiz Rodriguez, Jaume Ferrer Sancho, Anna Suy Franch, Pere Soler Palacín, Albert Selva O'Callaghan, Tomàs Pumarola Suñé, Isabel Ruiz Camps, Marta Miarons Font , Daniel Alvarez De la Sierra, Andrea Martín Nalda, Eva Polverino , Romina Dieli Crimi
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 229000
Reference: COV20/00416
Duration: 08/05/2020 - 08/11/2021

Gestación y COVID-19: estudio clínico y microbiológico (GESTA-COVID19)

IP: Anna Suy Franch
Collaborators: Paula Garcia Aguilar, Aroa Silgado Gimenez
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 136478
Reference: COV20/00188
Duration: 23/04/2020 - 30/10/2021

Intensificación projecte PI17/1944; partida personal

IP: Anna Suy Franch
Collaborators: Laia Perez Lasarte
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 60000
Reference: PI17/01944_INT_SUY
Duration: 21/05/2019 - 30/06/2022

Detección, en segundo trimestre, de los falsos positivos del cribado de preeclampsia de primer trimestre (StopPRE)

IP: Anna Suy Franch
Collaborators: Maria Ángeles Sánchez Durán, Manel Mendoza Cobaleda, Inés Zulema Calero Fernández, Pablo García Manau, Maite Avilés García, Erika Bonacina
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 176055
Reference: PI17/01944
Duration: 01/01/2018 - 30/06/2022

Related news

Six Vall d'Hebron researchers have participated in the meeting organized by the Fetal Medicine Foundation.

Manina Medtech ha rebut un ajut directe de 75.000 euros d’ACCIÓ de la línia Startup Capital, destinada a impulsar el creixement d’empreses emergents amb alt potencial tecnològic.

La Recuperació Intensificada en Cirurgia aconsegueix que el procés perioperatori de les pacients de ginecologia oncològica millori, escurçant l'estada hospitalària, els reingressos, les complicacions postoperatòries i el confort de les pacients.

Related professionals

Maria Dolores Cabrera Herrera

Maria Dolores Cabrera Herrera

Research technician
Maternal and Fetal Medicine
Read more
Maria Amparo Cuxart Fina

Maria Amparo Cuxart Fina

Predoctoral researcher
Maternal and Fetal Medicine
Read more
Francisco Barranco Martinez

Francisco Barranco Martinez

Predoctoral researcher
Maternal and Fetal Medicine
Read more
Elisa Llurba Olivé

Elisa Llurba Olivé

Maternal and Fetal Medicine
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.