Skip to main content

Enric Trilla Herrera

Actualment sóc Cap del Servei d’Urologia i Trasplantament renal. Desenvolupo la meva activitat dins de l’àrea de uro-oncologia amb especial dedicació a la patologia tumoral renal, cirurgía minimament invasiva (cirurgia robòtica) i el Trasplantament renal. 

Institutions of which they are part

Kidney Physiopathology
Vall Hebron Institut de Recerca
Head of Department
Urology
General Hospital
Em vaig llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona a l’any 1994, realitzant la meva especialització via MIR a l’Hospital de Bellvitge.
Al finalitzar la em vaig incorporar com a metge adjunt al servei d’Urologia de l’Hospital vall Hebron on he estat Coordinador de Trasplantament renal i Cap Clínic de l’Unitat de Patologia prostàtica, renal i Trasplantament fins 2019. Participo activament en nombrosos projectes d’investigació en càncer renal i trasplantament dins del Grup de Fisiopatologia renal del VHIR on sóc investigador.  
Doctor en medicina per la Univesitat de Barcelona des de 2004 i professor de cirurgia (urologia) de la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat docent de l’Hospital Vall d´Hebron).
Sóc postgraduat en Gestió clínica i farmaco-economia.
Pertanyo a la Asociación Española de Urología, la Societat Europea d’Urologia (EAU), la Societat catalana d’Urologia i ASESA.  
He estat autor de diferents articles en revistes tant nacionals com internacionals i director de varies tesis doctorals.
També em vaig graduar en Història de l’Art per la UNED amb especialització en art modern.

Research lines

Markers, prognosis and outcomes of kidney cancer (Clinical research)

One main objective is the discovery of useful markers for detection and prognosis of tumors of the kidney. In addition, we are analysing the outcomes of minimal invasive radio-frequence ablation technique.

IP: Enric Trilla Herrera

Projects

European Active Surveillance of Renal Cell Carcinoma Study (EASE RCC Study).

IP: Enric Trilla Herrera
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)394/2017
Duration: -

Dianas dependientes de andrógenos involucradas en procesos de daño y regeneración renal capaces de promover la progresión hacia la enfermedad renal crónica y el desarrollo de enfermedad cronica de riñon y cáncer.

IP: Anna Meseguer Navarro
Collaborators: Enric Trilla Herrera, David Lorente García
Funding agency: Ministerio Economía, Industria y Competitividad
Funding: 229900
Reference: SAF2014-59945-R
Duration: 01/01/2015 - 31/12/2017

Implicacions del receptor del virus de l'hepatitis A humà (hHAVcr-1) en el desenvolupament i la progressió del carcinoma renal. Valor com a marcador diagnòstic i pronòstic en els carcinomes de bufeta i renals

IP: Anna Meseguer Navarro
Collaborators: Santiago Ramon y Cajal Agüeras, Joan Morote Robles, Enric Trilla Herrera, Thais Cuadros Arasa
Funding agency: Fundació La Marató de TV3
Funding: 204625
Reference: TV3/052410
Duration: 01/01/2006 - 30/04/2010

Related news

Researchers have generated a female and male pig model of ischemia/reperfusion renal injury and organ regeneration to study sex differences.

El donatiu permetrà continuar impulsant la recerca en hipomagnesèmia familiar del grup CIBBIM-Nanomedicina-Fisiopatologia Renal del VHIR.

Dr. Gerard Cantero, who is now a researcher at the CIBBIM-Nanomedicine - Kidney Physiopathology at VHIR, participated in the work led by CRG and IMIM.

Related professionals

Nicolas Jose Valdes  Figueroa

Nicolas Jose Valdes Figueroa

Read more
Laura Nuñez Rodrigo

Laura Nuñez Rodrigo

Kidney Physiopathology
Read more
Carla Burballa Tàrrega

Carla Burballa Tàrrega

Predoctoral researcher
Kidney Physiopathology
Read more
Mariona Asensio Pedrol

Mariona Asensio Pedrol

Research technician
Kidney Physiopathology
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.