Skip to main content

Francesc Vallribera Valls

Sóc adjunt de la Unitat de Cirurgia Colorectal del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Vall d'Hebron. Els meus focus d'interès són els efectes de la cirurgia en el malalt fràgil i l'impacte que la cirurgia té sobre la qualitat de vida d'aquest grup de malalts. Les meves àrees de treball són la cirurgia oncològica, la cirurgia endoscòpica transanal i la cirurgia robòtica.

Institutions of which they are part

General Surgery
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Colon and Rectal Surgery
General Hospital
Em considero cirurgià des que vaig acabar la carrera de Medicina l'any 1984. Vaig fer la residència a l'Hospital Mútua de Terrassa, d'on guardo un molt bon record. Els meus primers anys, ja com a cirurgià, els vaig desenvolupar a l'Hospital de Terrassa, on vaig tenir la sort d'estar tutelat pel qui considero el meu pare quirúrgic, el Dr. Joan Sala Pedrós. D'ell vaig aprendre l'ofici de la cirurgia i la metodologia científica necessària per iniciar una progressió plena de reptes, superacions, alegries i penes, que m'han modelat com a persona i professional.
Gràcies a la formació rebuda, em vaig poder adaptar bé a les noves tècniques de cirurgia laparoscòpica, sent un referent al meu hospital i compartint-les amb els meus companys del Servei. Vàrem desenvolupar, conjuntament amb els cirurgians pediàtrics de l'Hospital de Terrassa, una tècnica de cirurgia antirefluxe pediàtrica amb uns magnífics resultats. Això em va portar a poder fer la tesi doctoral sobre un tema que sempre ha estat cabdal a la meva vida com és la qualitat de vida dels malalts intervinguts quirúrgicament.
La meva vida professional em va dur fins a l'Hospital Vall d'Hebron, l'any 2005. Va ser una decisió difícil, però sens dubte encertada. Aquí, de la mà del Dr. Eloi Espín, vam desenvolupar la cirurgia laparoscòpica aplicada a les malalties del còlon i recte, i implementar-les a tota la Unitat de Cirurgia Colorectal, la cirurgia endoscòpica transanal, així com col·laborar en el desenvolupament de la cirurgia robòtica amb el sistema Da Vinci.

Projects

Reconstrucción del tránsito intestinal tras la exéresis total del masorecto en la cirugía del cáncer. Comparación de dos técnicas. Estudio prospecdtivo y randomizado

IP: Eloy Espín Basany
Collaborators: Francesc Vallribera Valls
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 27951
Reference: PI10/01875
Duration: 01/01/2011 - 30/06/2015

Apendicectomía laparoscópica versus convencional. Estudio multicéntrico, aleatorizado y abierto de dos técnicas quirúrgicas.

IP: Francesc Vallribera Valls
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)21/2007
Duration: -

Related news

Onze investigadors i investigadores de Vall d’Hebron faran xerrades i tallers amb l’objectiu d’apropar la ciència a tothom.

Related professionals

Montse  Adell  Trape

Montse Adell Trape

General Surgery
Read more
Ana  Bordanova Reverter

Ana Bordanova Reverter

Read more
Alejandro Solis Peña

Alejandro Solis Peña

Predoctoral researcher
General Surgery
Read more
Carlos Alcoleba García

Carlos Alcoleba García

General Surgery
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.