Pasar al contenido principal

Francesc Vallribera Valls

Sóc adjunt de la Unitat de Cirurgia Colorectal del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Vall d'Hebron. Els meus focus d'interès són els efectes de la cirurgia en el malalt fràgil i l'impacte que la cirurgia té sobre la qualitat de vida d'aquest grup de malalts. Les meves àrees de treball són la cirurgia oncològica, la cirurgia endoscòpica transanal i la cirurgia robòtica.

Instituciones de las que forman parte

Cirugía General
Vall Hebron Institut de Recerca
Médico
Cirugía de Colon y Recto
Hospital General
Em considero cirurgià des que vaig acabar la carrera de Medicina l'any 1984. Vaig fer la residència a l'Hospital Mútua de Terrassa, d'on guardo un molt bon record. Els meus primers anys, ja com a cirurgià, els vaig desenvolupar a l'Hospital de Terrassa, on vaig tenir la sort d'estar tutelat pel qui considero el meu pare quirúrgic, el Dr. Joan Sala Pedrós. D'ell vaig aprendre l'ofici de la cirurgia i la metodologia científica necessària per iniciar una progressió plena de reptes, superacions, alegries i penes, que m'han modelat com a persona i professional.
Gràcies a la formació rebuda, em vaig poder adaptar bé a les noves tècniques de cirurgia laparoscòpica, sent un referent al meu hospital i compartint-les amb els meus companys del Servei. Vàrem desenvolupar, conjuntament amb els cirurgians pediàtrics de l'Hospital de Terrassa, una tècnica de cirurgia antirefluxe pediàtrica amb uns magnífics resultats. Això em va portar a poder fer la tesi doctoral sobre un tema que sempre ha estat cabdal a la meva vida com és la qualitat de vida dels malalts intervinguts quirúrgicament.
La meva vida professional em va dur fins a l'Hospital Vall d'Hebron, l'any 2005. Va ser una decisió difícil, però sens dubte encertada. Aquí, de la mà del Dr. Eloi Espín, vam desenvolupar la cirurgia laparoscòpica aplicada a les malalties del còlon i recte, i implementar-les a tota la Unitat de Cirurgia Colorectal, la cirurgia endoscòpica transanal, així com col·laborar en el desenvolupament de la cirurgia robòtica amb el sistema Da Vinci.

Proyectos

Reconstrucción del tránsito intestinal tras la exéresis total del masorecto en la cirugía del cáncer. Comparación de dos técnicas. Estudio prospecdtivo y randomizado

IP: Eloy Espín Basany
Colaboradores: Francesc Vallribera Valls
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 27951
Referencia: PI10/01875
Duración: 01/01/2011 - 30/06/2015

Apendicectomía laparoscópica versus convencional. Estudio multicéntrico, aleatorizado y abierto de dos técnicas quirúrgicas.

IP: Francesc Vallribera Valls
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)21/2007
Duración: -

Noticias relacionadas

Once investigadores e investigadoras de Vall d’Hebron harán charlas y talleres con el objetivo de acercar la ciencia a todo el mundo.

Profesionales relacionados

Georgina Martínez Fernández

Georgina Martínez Fernández

Leer más
Marta Sorribes  Puertas

Marta Sorribes Puertas

Técnico de investigación
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Miquel Masachs Peracaula

Miquel Masachs Peracaula

Leer más
Gloria M. Gálvez Hernando

Gloria M. Gálvez Hernando

Administración y gerencia
Leer más

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.