Skip to main content

Ramón Vilallonga Puy

Sóc Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona amb Premi Extraordinari (2006), amb formació com a Cirurgià General i Digestiu a l'Hospital Universitari Vall Hebron (2008; via MIR). Sóc cirurgià general i la meva àrea de subespecialització és la cirurgia endocrina, metabòlica i bariàtrica. Realitzo, també, funcións com a tutor de residents i sóc Cap de guàrdia del Campus. Estic acreditat com a Professor per l'AQU i UAB.

Institutions of which they are part

General Surgery
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Endocrine, Metabolic, and Bariatric Surgery
General Hospital
He desenvolupat part de la meva formació a la Universitat d'Estrasburg (França) i posteriorment a la Cleveland Clinic de Florida (EUA). Posteriorment vaig treballar a Bèlgica on vaig incorporar nous abordatges i tècniques per al maneig del fracàs de tècniques quirúrgiques.He realitzat més de 1.200 intervencions d'obesitat mòrbida com a primer cirurgià i compto amb l'aval com a expert de la Societat Espanyola de Cirurgia de l'Obesitat (SECO). També sóc membre de la Societat Americana de Cirurgia de l'obesitat (ASMBS).
Desenvolupo també una important activitat docent i investigadora com a Professor Associat de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona sent autor de més de 160 articles científics internacionals i actualment director de 3 tesis doctorals.
 
També sóc autor de 2 llibres i de 16 capítols de llibres i investigador col·laborador en projectes FIS i membre de xarxes d'investigació temàtica de l'Institut Carlos III. També participo en diversos assaigs clínics i projectes d'investigació relacionats.
Sóc membre de 6 societats científiques, i de la International Federation for The Surgery of Obesity and Related Diseases (IFSO) i Fellow de l'American Society for Metabolic & Bariatric Surgery (ASMBS) on desenvolupo funcions en l'International Committee. Sóc revisor de múltiples revistes internacionals destacant Surgical endoscopy, SOARD, Annals of Surgery o Obesity Surgery entre d'altres. Expert per l'Agència Nacional Avaluadora i Prospectiva (ANEP).

Projects

Correlació entre dosis i nivells de tacrolimus durant el primer any post-trasplantament de fetge i aparició de tumors de novo a llarg termini.

IP: Ramón Vilallonga Puy
Collaborators: Miriam Izquierdo Sans
Funding agency: Fundació Institut de Recerca HUVH
Funding: 35000
Reference: HUVH/BPFSE/2020/CURELL
Duration: 01/06/2020 - 31/05/2021

Evolución de la función y la biogénesis mitocondrial en tejido adiposo de individuos obesos sometidos a cirugía bariátrica: Contribución a la homeostasis de la glucosa

IP: Ramón Vilallonga Puy
Collaborators: -
Funding agency: Fundación Sociedad Española Cirugía de la Obesidad
Funding: 9000
Reference: FUNSECO/2018/VILALLONGA
Duration: 03/05/2019 - 03/05/2021

Efectividad de una intervención individual multimodal telemática (e-Health) para evitar reganancia de peso en pacientes obesos operados de cirugía bariátrica.

IP: Ramón Vilallonga Puy
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AG)134/2016
Duration: -

Estudio prospectivo controlado randomizado sobre el tipo de refuerzo aplicable a la linea de grapado en la gastrectomía vertical para el tratamiento de la obesidad para disminuir las complicaciones asociadas como el sangrado y la fistula.

IP: Ramón Vilallonga Puy
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(IR)287/2016
Duration: -

Related news

Onze investigadors i investigadores de Vall d’Hebron faran xerrades i tallers amb l’objectiu d’apropar la ciència a tothom.

Related professionals

Isabel Mª Garlito Pérez

Isabel Mª Garlito Pérez

Research assistant
Read more
Mercè Beltran Vilagrasa

Mercè Beltran Vilagrasa

Senior researcher
Read more
Carmen Escudero  Iriarte

Carmen Escudero Iriarte

Predoctoral researcher
Read more
Silvia Bosch Raventós

Silvia Bosch Raventós

Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.