Pasar al contenido principal

Ramón Vilallonga Puy

Sóc Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona amb Premi Extraordinari (2006), amb formació com a Cirurgià General i Digestiu a l'Hospital Universitari Vall Hebron (2008; via MIR). Sóc cirurgià general i la meva àrea de subespecialització és la cirurgia endocrina, metabòlica i bariàtrica. Realitzo, també, funcións com a tutor de residents i sóc Cap de guàrdia del Campus. Estic acreditat com a Professor per l'AQU i UAB.

Instituciones de las que forman parte

Cirugía General
Vall Hebron Institut de Recerca
Médico
Cirugía Endocrina, Metabólica y Bariátrica
Hospital General
He desenvolupat part de la meva formació a la Universitat d'Estrasburg (França) i posteriorment a la Cleveland Clinic de Florida (EUA). Posteriorment vaig treballar a Bèlgica on vaig incorporar nous abordatges i tècniques per al maneig del fracàs de tècniques quirúrgiques.He realitzat més de 1.200 intervencions d'obesitat mòrbida com a primer cirurgià i compto amb l'aval com a expert de la Societat Espanyola de Cirurgia de l'Obesitat (SECO). També sóc membre de la Societat Americana de Cirurgia de l'obesitat (ASMBS).
Desenvolupo també una important activitat docent i investigadora com a Professor Associat de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona sent autor de més de 160 articles científics internacionals i actualment director de 3 tesis doctorals.
 
També sóc autor de 2 llibres i de 16 capítols de llibres i investigador col·laborador en projectes FIS i membre de xarxes d'investigació temàtica de l'Institut Carlos III. També participo en diversos assaigs clínics i projectes d'investigació relacionats.
Sóc membre de 6 societats científiques, i de la International Federation for The Surgery of Obesity and Related Diseases (IFSO) i Fellow de l'American Society for Metabolic & Bariatric Surgery (ASMBS) on desenvolupo funcions en l'International Committee. Sóc revisor de múltiples revistes internacionals destacant Surgical endoscopy, SOARD, Annals of Surgery o Obesity Surgery entre d'altres. Expert per l'Agència Nacional Avaluadora i Prospectiva (ANEP).

Proyectos

Correlació entre dosis i nivells de tacrolimus durant el primer any post-trasplantament de fetge i aparició de tumors de novo a llarg termini.

IP: Ramón Vilallonga Puy
Colaboradores: Miriam Izquierdo Sans
Entidad financiadora: Fundació Institut de Recerca HUVH
Financiación: 35000
Referencia: HUVH/BPFSE/2020/CURELL
Duración: 01/06/2020 - 31/05/2021

Evolución de la función y la biogénesis mitocondrial en tejido adiposo de individuos obesos sometidos a cirugía bariátrica: Contribución a la homeostasis de la glucosa

IP: Ramón Vilallonga Puy
Colaboradores: -
Entidad financiadora: Fundación Sociedad Española Cirugía de la Obesidad
Financiación: 9000
Referencia: FUNSECO/2018/VILALLONGA
Duración: 03/05/2019 - 03/05/2021

Efectividad de una intervención individual multimodal telemática (e-Health) para evitar reganancia de peso en pacientes obesos operados de cirugía bariátrica.

IP: Ramón Vilallonga Puy
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)134/2016
Duración: -

Estudio prospectivo controlado randomizado sobre el tipo de refuerzo aplicable a la linea de grapado en la gastrectomía vertical para el tratamiento de la obesidad para disminuir las complicaciones asociadas como el sangrado y la fistula.

IP: Ramón Vilallonga Puy
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(IR)287/2016
Duración: -

Noticias relacionadas

Once investigadores e investigadoras de Vall d’Hebron harán charlas y talleres con el objetivo de acercar la ciencia a todo el mundo.

Profesionales relacionados

César Llorente Parrado

César Llorente Parrado

Técnico de investigación
Leer más
Alejandra Monte Soldado

Alejandra Monte Soldado

Leer más
Marcelino Bàguena Martínez

Marcelino Bàguena Martínez

Unidad de Investigación en Neurotraumatología y Neurocirugía (UNINN)
Leer más
Marcelino Hermida López

Marcelino Hermida López

Leer más

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.