About the VHIR
Here at the Vall d'Hebron Research Institute (VHIR) we promote biomedical research, innovation and teaching. Over 1,800 people are seeking to understand diseases today so the treatment can be improved tomorrow.
Research
We are working to understand diseases, to find out how they operate and to create better treatments for patients. Get to know about our groups and their lines of research.
People
People are the centre of the Vall d'Hebron Research Institute (VHIR). This is why we are bound by the principles of freedom of research, gender equality and professional attitudes that HRS4R promotes.
Clinical trials
Our work is not just basic or translational; we are leaders in clinical research. Enter and find about the clinical trials we are conducting and why we are a world reference in this field.
Progress
Our aim is to make the research carried out at the Vall d’Hebron Research Institute (VHIR) a driving force for transformation. How? By identifying new channels and solutions for the promotion of people's health and well-being.
Core facilities
We offer specialist support for researchers, internal and external alike, ranging from specific services to preparing complete projects. All this, from a perspective of quality and speed of response.
News
We offer you a gateway for staying up to date on everything going on at the Vall d’Hebron Research Institute (VHIR), from the latest news to future solidarity activities and initiatives that we are organising.
Ponent: Patricia Rubio Garrido, infermera suport de cures. Gestió del coneixement i avaluació de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.
La humanització de les cures en la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques (UCIP), fa referència a l'aplicació d'un enfocament d'actuació sanitària basat tant en l'atenció clínica com en les necessitats emocionals, psicològiques i socials dels menors i les seves famílies. El model de Cures Centrades en la Família promou la col·laboració activa i la participació familiar. Aquesta recerca es va dur a terme amb l'objectiu de determinar el grau de satisfacció de les famílies que tenen un ingrés en la UCIP humanitzada i analitzar les experiències de les famílies que viuen un ingrés en a UCIP. Per a això, es va triar treballar amb metodologia mixta. D'una banda, es va realitzar un estudi descriptiu transversal sobre la satisfacció de 232 famílies de la UCIP i per un altre es va realitzar una anàlisi fenomenològica a través d'entrevistes semiestructurades en grup de 12 famílies. Els resultats de la recerca permeten conèixer la satisfacció de les famílies i l'adaptació mitjançant les percepcions familiars en la convivència en una UCIP, aportant a la pràctica clínica la identificació de les etapes de transició del procés de canvi en l'estat de salut, percebuda per les famílies, amb l'adaptació de l'actuació sanitària, com un procés integratiu en les cures humanitzades de la UCIP.
Moderadora: Dra. Esperanza Zuriguel Pérez, coordinadora de Recerca en Infermeria. Cap Grup de Recerca Multidisciplinari d'Infermeria (VHIR). Gestió del Coneixement i Avaluació. Hospital Universitari Vall d’Hebron.
Per assistir-hi per Zoom, inscriu-te aquí
https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_Poh06zdJSqWE7DxXC9BLRg