Skip to main content
21/10/2021

El Dr. Xavier Montalban i la Dra. Carmen Tur, reconeguts per la Fundación Merck Salud

Dr. Xavier Montalban i Dra. Carmen Tur

21/10/2021

La Dra. Carmen Tur rebrà un ajut per al projecte “Caracterització de patrons espai temporals de dany tissular cerebral en esclerosi múltiple mitjançant tècniques d'aprenentatge profund no supervisat”.

La Fundación Merck Salud ha guardonat el Dr. Xavier Montalban, cap del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), cap del Servei de Neuroimmunologia Clínica de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), per “la labor que exerceix contribuint a millorar la salut de les persones i d'atenció als pacients”. També ha rebut un guardó el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d'Oncologia (VHIO).

Els guardons es van donar durant l'acte de lliurament de les Ajudes Merck de Recerca 2021 que va tenir lloc ahir a Madrid. A més, l'acte va coincidir amb la celebració del 30 aniversari de la Fundació i va comptar amb la presència de representants de l'àmbit de la recerca biomèdica, associacions de pacients i autoritats sanitàries.

La Dra. Carmen Tur, investigadora del VHIR al Cemcat, guanyadora d'una Ajuda Merck pel seu projecte de recerca sobre l'esclerosi múltiple

Durant l'acte, la Fundación Merck Salud també va atorgar sis Ajudes Merck per a la recerca. Un ha estat per a la Dra. Carmen Tur, investigadora principal del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del VHIR al Cemcat, pel projecte “Caracterització de patrons espaitemporals de dany tissular cerebral en esclerosi múltiple mitjançant tècniques d'aprenentatge profund no supervisat”. Així, la Dra. Tur rebrà 30.000 € per poder desenvolupar aquest projecte.

Related news

In total, different projects of six research groups will be promoted, focusing on precision medicine and advanced therapies.

Dr. Carmen Espejo and Dr. Georgina Arrambide, researchers at Cemcat and Vall d'Hebron Research Institute, are the first authors of the article.

The research findings propose to modify the McDonald 2017 criteria, only in those in whom diagnosis using the current criteria is not possible.

Related professionals

Xavier Montalban Gairín

Xavier Montalban Gairín

Head of group
Clinical Neuroimmunology
Read more
Carlos Nos  Llopis

Carlos Nos Llopis

Senior researcher
Clinical Neuroimmunology
Read more
Samuel Sánchez Pous

Samuel Sánchez Pous

Senior researcher
Clinical Neuroimmunology
Read more
Carme Santoyo Medina

Carme Santoyo Medina

Main researcher
Clinical Neuroimmunology
Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.