Pasar al contenido principal

Joaquin Balsells Valls

Actualment sóc Cap Clínic del Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantament de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i responsable  de la la Unitat de Cirurgia del Pàncrees.  Sóc Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des de l'any 1989 i he estat professor associat del Departament de Cirurgia de la UAB. Treballo perquè el nostre Servei de Cirurgia ofereixi el millor tractament científic i humà als pacients i contribueixi a l’avenç de la cirurgia i al mateix temps que forma metges cirurgians excel·lents.

Instituciones de las que forman parte

Vall Hebron Institut de Recerca
Jefe de Unidad
Cirugía Hepatobiliopancreática y Trasplantes
Hospital General
Nascut a Barcelona el mes de febrer de 1959. Llicenciat en Medicina i Cirurgia en 1982 per la Universitat de Barcelona i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona en 1989. 
Vaig realitzar el MIR en Cirurgia General i Digestiva a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron entre els anys 1983 i 1987, obtenint el títol de l’especialitat en Cirurgia General i del Aparell Digestiu. Com a cirurgià adjunt des de 1987 de la Unitat de Cirurgia Hepàtica i Trasplantament Hepàtic de l’Hospital Vall d’Hebron, em vaig doctorar en Medicina i Cirurgia.
Des de l’any 1997 ocupo la plaça de Cap Clínic del Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments Digestius. Les meves àrees d’expertesa han estat la cirurgia hepàtica oncològica de tumors, el trasplantament hepàtic adult, la cirurgia biliar oberta i laparoscòpica i, actualment, estic més enfocat en la cirurgia pancreàtica amb un especial interès en la cirurgia laparoscòpica avançada d’aquest òrgan tant per a patologia benigna com la patologia tumoral i la cirurgia mínimament invasiva amb el robot DaVinci. També en la cirurgia radical i altres tècniques per al  càncer localment avançat del pàncrees. 
He realitzat diverses estades formatives a França, Estats Units, Corea del Sud i Països Baixos per al perfeccionament de diferents tècniques quirúrgiques hepàtiques, biliars i pancreàtiques.
Pel que fa a la meva tasca docent, he estat professor de diversos cursos i faig la formació de residents de cirurgia general i digestiva. He estat professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 1999 fins el 2014. Al curs acadèmic 2020-21 he estat professor col.laborador de la Universitat Oberta de Catalunya.
He publicat articles en revistes nacionals i internacionals. També, he presentat ponències en congressos nacionals i internacionals.

Proyectos

Distal pancreatectomy, minimally invasive or open, for malignancy (DIPLOMA). European multicentre randomised controlled trial of open versus minimally invasive (keyhole) surgery of the left part of the pancreas (distal pancreatectomy) for cancer.

IP: Joaquin Balsells Valls
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)198/2018
Duración: -

Potenciación del fenotipo fibroinflamatorio y su rectificación con moduladores de autofagia en células estrelladas pancreáticas carentes de CFTR.

IP: Francesc Xavier Molero Richard
Colaboradores: Joseane Willamil Dos Santos, Joaquin Balsells Valls, Adoración Nieto Ruiz, Encarna Varela Castro
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 93170
Referencia: PI18/00511
Duración: 01/01/2019 - 30/06/2023

Aproximación clínica y experimental al estudio de la implicación funcional de CFTR en el desarrollo de pancreatitis crónica

IP: Francesc Xavier Molero Richard
Colaboradores: Joaquin Balsells Valls
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 94941.44
Referencia: PI11/01542
Duración: 01/01/2012 - 31/12/2015

Drenaje linfático de las tumoraciones sólidas malignas de páncreas; cirugía radioguiada por linfogammagrafía

IP: Joaquin Balsells Valls
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AG)82/2009
Duración: -

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.