Skip to main content

Belen Perez Dueñas

Sóc Facultatiu Especialista en Neurologia Pediàtrica a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Investigadora Principal en Trastorns del Moviment Pediàtrics a l'Institut de Recerca Vall d'Hebron – VHIR. El meu treball té com a objectiu millorar la qualitat assistencial i promoure la recerca de les malalties neurològiques que afecten la infància.

Institutions of which they are part

Senior researcher
Pediatric Neurology
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Paediatric Neurosurgery
Children's Hospital and Woman's Hospital
M'he format com a pediatra i especialista en Neurologia Infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i des de l'any 2017 treballo com a Facultatiu Especialista en Neurologia Pediàtrica a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.La meva carrera com a investigadora es basa en l'estudi de malalties genètiques i neurometabòliques que causen distonia i altres trastorns del moviment en la infància. Sóc Doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona, investigadora del CIBER de Malalties Rares, del Grup de Recerca en Neurociències i Metabolisme Pediatric de l'AGAUR i investigadora principal en el Grup de Neurologia Pediàtrica de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron. He dirigit diverses tesis doctorals, i projectes finançats per l'Institut de Salut Carlos III, La Marató de TV3 i entitats privades i associacions de pacients. Estic acreditada en Recerca per l'Agència de Qualitat Universitària des de l'any 2014. He publicat més de 100 articles científics, gairebé la meitat en revistes de Primer Quartil, i moltes com a autor sènior.He fet carrera docent com a professor mèdic associat al Departament de Pediatria, Universitat de Barcelona durant el període 2011-2017. També he format part de comitès d'organització de congressos internacionals i com a directora de Jornades de Formació sobre malalties neurometabòliques i trastorns del moviment. Sóc membre del comitè d'acreditació de la Societat Espanyola de Neurologia pediàtrica, i coordino el grup de Trastorns del Moviment Pediàtriques d'aquesta societat.

Projects

Análisis genético y molecular de la distonía mioclónica

IP: Belen Perez Dueñas
Collaborators: Ana Laura Cazurro Gutierrez, Judit Álvarez González
Funding agency: AGAUR
Funding: 64425.41
Reference: AGAUR/BEQUESFIPREDOC/2022/CAZURRO
Duration: 01/04/2022 - 31/03/2025

Trastornos del movimiento en la edad pediátrica

IP: Belen Perez Dueñas
Collaborators: Maria Victoria Gonzalez Martinez, Ana Laura Cazurro Gutierrez
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 125840
Reference: PI21/00248
Duration: 01/01/2022 - 31/12/2024

Partida para intensificació durant la 2a i 3a anualitat

IP: Belen Perez Dueñas
Collaborators: -
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 60000
Reference: PI18/01319_INT_DUEÑAS
Duration: 01/01/2020 - 31/12/2021

"Standardized NBIA patient registry and natural history study- Biomaterial bank and biomarker study" ("Registro estandarizado y estudio de seguimiento para pacientes con NBIA- Biobanco y estudio de biomarcadores")

IP: Belen Perez Dueñas
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AMI)05/2018
Duration: -

Related news

Les malalties minoritàries són greus, poc freqüents i afecten 5 de cada 10.000 persones. N'hi ha més de 7.000, un 80% de les quals són d'origen genètic. Generalment impliquen diversos òrgans i afecten les capacitats físiques, les habilitats mentals i les qualitats sensorials i de comportament de les persones afectades.

Related professionals

Paula Perez Guinaliu

Paula Perez Guinaliu

Research technician
Pneumology
Read more
Meritxell Jiménez Llahí

Meritxell Jiménez Llahí

Read more
Jorge Aguilera Sáez

Jorge Aguilera Sáez

Read more
Consuelo Álvarez Lorenzo

Consuelo Álvarez Lorenzo

Read more

Subscribe to our newsletters and be part of the Campus life

We are a world-leading healthcare complex where healthcare, research, teaching and innovation go hand in hand.