Pasar al contenido principal

Belen Perez Dueñas

Sóc Facultatiu Especialista en Neurologia Pediàtrica a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Investigadora Principal en Trastorns del Moviment Pediàtrics a l'Institut de Recerca Vall d'Hebron – VHIR. El meu treball té com a objectiu millorar la qualitat assistencial i promoure la recerca de les malalties neurològiques que afecten la infància.

Instituciones de las que forman parte

Investigador sénior
Neurología Pediátrica
Vall Hebron Institut de Recerca
Médico
Neurocirugía Pediátrica
Hospital Infantil i Hospital de la Mujer
M'he format com a pediatra i especialista en Neurologia Infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i des de l'any 2017 treballo com a Facultatiu Especialista en Neurologia Pediàtrica a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.La meva carrera com a investigadora es basa en l'estudi de malalties genètiques i neurometabòliques que causen distonia i altres trastorns del moviment en la infància. Sóc Doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona, investigadora del CIBER de Malalties Rares, del Grup de Recerca en Neurociències i Metabolisme Pediatric de l'AGAUR i investigadora principal en el Grup de Neurologia Pediàtrica de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron. He dirigit diverses tesis doctorals, i projectes finançats per l'Institut de Salut Carlos III, La Marató de TV3 i entitats privades i associacions de pacients. Estic acreditada en Recerca per l'Agència de Qualitat Universitària des de l'any 2014. He publicat més de 100 articles científics, gairebé la meitat en revistes de Primer Quartil, i moltes com a autor sènior.He fet carrera docent com a professor mèdic associat al Departament de Pediatria, Universitat de Barcelona durant el període 2011-2017. També he format part de comitès d'organització de congressos internacionals i com a directora de Jornades de Formació sobre malalties neurometabòliques i trastorns del moviment. Sóc membre del comitè d'acreditació de la Societat Espanyola de Neurologia pediàtrica, i coordino el grup de Trastorns del Moviment Pediàtriques d'aquesta societat.

Proyectos

Análisis genético y molecular de la distonía mioclónica

IP: Belen Perez Dueñas
Colaboradores: Ana Laura Cazurro Gutierrez, Judit Álvarez González
Entidad financiadora: AGAUR
Financiación: 64425.41
Referencia: AGAUR/BEQUESFIPREDOC/2022/CAZURRO
Duración: 01/04/2022 - 31/03/2025

Trastornos del movimiento en la edad pediátrica

IP: Belen Perez Dueñas
Colaboradores: Maria Victoria Gonzalez Martinez, Ana Laura Cazurro Gutierrez
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 125840
Referencia: PI21/00248
Duración: 01/01/2022 - 31/12/2024

Partida para intensificació durant la 2a i 3a anualitat

IP: Belen Perez Dueñas
Colaboradores: -
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 60000
Referencia: PI18/01319_INT_DUEÑAS
Duración: 01/01/2020 - 31/12/2021

"Standardized NBIA patient registry and natural history study- Biomaterial bank and biomarker study" ("Registro estandarizado y estudio de seguimiento para pacientes con NBIA- Biobanco y estudio de biomarcadores")

IP: Belen Perez Dueñas
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AMI)05/2018
Duración: -

Noticias relacionadas

Las enfermedades minoritarias son graves, poco frecuentes y afectan a 5 de cada 10.000 personas. Hay más de 7.000, un 80% de las cuales tienen origen genético. Generalmente implican varios órganos y afectan a las capacidades físicas, las habilidades mentales y las cualidades sensoriales y de comportamiento de las personas afectadas.

Profesionales relacionados

Ana Laura Cazurro Gutierrez

Ana Laura Cazurro Gutierrez

Investigador predoctoral
Neurología Pediátrica
Leer más
Lucy Dougherty de Miguel

Lucy Dougherty de Miguel

Técnico de investigación
Neurología Pediátrica
Leer más
Marina Flotats Bastardas

Marina Flotats Bastardas

Neurología Pediátrica
Leer más
Julia Ferrero Turrion

Julia Ferrero Turrion

Técnico de investigación
Neurología Pediátrica
Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.