Skip to main content

Guillem Pintos Morell

Soc metge especialista en Pediatria format a l'Hospital Vall d'Hebron, a Necker-Enfants Malades Paris, i a la Universitat de Califòrnia San Diego. Des de l'inici de la meva carrera professional he tingut gran interès per la medicina molecular i metabòlica, malalties genètiques, complexes i minoritàries. He combinat el desenvolupament del coneixement clínic amb la recerca i la docència universitària. Actualment, soc director clínic de Malalties Minoritàries al Campus Vall d'Hebron Barcelona.

Institutions of which they are part

Postdoctoral researcher
Drug Delivery and Targeting
Vall Hebron Institut de Recerca
Doctor
Rare diseases
Cross-departmental services
Després de la llicenciatura en Medicina a la UAB i de realitzar la especialitat de Pediatria a l'hospital Vall d'Hebron vaig completar la meva formació clínica i de recerca a l'hospital Necker-Enfants Malades Paris, i INSERM (Nefrologia Pediàtrica i recerca en immunoinflamació). A continuació, un fellowship a la UCSD, amb els professors JA Schneider i WL Nyhan, va completar la meva formació en malalties genètiques i metabòliques - Malalties Minoritàries- presentant una tesi doctoral sobre la cistinosi amb publicacions internacionals en revistes de prestigi. En l'àmbit estatal, vaig contribuir al desenvolupament de les Malalties Metabòliques Hereditàries com membre fundador de la FETEIM i, posteriorment, primer president electe de l'AECOM (Associació Espanyola d'Errors Congènits del Metabolisme). També vaig ser secretari de l'Associació Espanyola de Nefrologia Pediàtrica. He publicat en més de 80 revistes indexades, i he rebut l'acreditació de professor agregat per l'Agència de Qualitat Universitària (AQU). Des del 2012, he col·laborat intensament en l'establiment d'una organització al voltant de les Malalties Minoritàries. Soc membre actiu del grup de treball de les XUEC (Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica) dins del CatSalut, i des del 2013 al 2017, coordinador de MM a l'hospital Germans Trias. He col·laborat en els comitès d'avaluació de Medicaments d'Ús Hospitalari, de CatSalut, i el comitè de Farmacoterapèutica (Malalties Minoritàries) de l'ICS. Tanmateix, he procurat estar proper i col·laborar intensament amb les associacions de pacients i aprendre de la seva experiència personal. Ara, soc director de Malalties Minoritàries al Campus Vall d'Hebron Barcelona.

Projects

Vesículas extracelulares para el tratamiento de enfermeades lisosomales (Título provisional)

IP: Ibane Abasolo Olaortua
Collaborators: Laura García Latorre, Guillem Pintos Morell, Sandra Mancilla Zamora, Zamira Vanessa Diaz Riascos, Marc Miquel Moltó Abad
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 153670
Reference: PI21/00936
Duration: 01/01/2022 - 31/12/2024

MIMIC-KeY - A KEY TO THE RATIONAL DESIGN OF EXTRACELLULAR VESICLES-MIMICKING NANOPARTICLES.

IP: Ibane Abasolo Olaortua
Collaborators: Joaquin Seras Franzoso, Guillem Pintos Morell, Ignacio López Álvarez
Funding agency: EUROPEAN COMMISSION
Funding: 457250
Reference: MIMIC-KEY_H2020-FETPROACT-2020
Duration: 01/06/2021 - 31/05/2025

The Vall d’Hebron Iniciative for Parkinson associated to GBA (VHIP-GBA): from biospecimen collection to translational studies and therapies.

IP: Marta Martínez Vicente
Collaborators: José Antonio Arranz Amo, Jorge Hernández Vara, Eddie Pradas Gracia, Guillem Pintos Morell, Clara Carnicer Cáceres, Carles Lorenzo Bosquet, David Moreno Martinez, Jordi Riera Heredia, Marta Montpeyó Garcia-Moreno, Daniela Samaniego Toro
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 245932.5
Reference: PI20/00728
Duration: 01/01/2021 - 31/12/2023

Related news

On World Cancer Research Day, we highlight the impact of VHIR projects in the field of oncology.

Onze investigadors i investigadores de Vall d’Hebron faran xerrades i tallers amb l’objectiu d’apropar la ciència a tothom.

Durant el mes de juny, organitzem tres activitats sobre assaigs clínics, genètica i imatges científiques.

Related professionals

Belen Garcia Prats

Belen Garcia Prats

Research technician
Drug Delivery and Targeting
Read more
Begoña Fernández Díez

Begoña Fernández Díez

Research technician
Drug Delivery and Targeting
Read more
Francesc Martínez Trucharte

Francesc Martínez Trucharte

Research technician
Drug Delivery and Targeting
Read more
Ignacio López Álvarez

Ignacio López Álvarez

Research technician
Drug Delivery and Targeting
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.