Pasar al contenido principal

Guillem Pintos Morell

Soc metge especialista en Pediatria format a l'Hospital Vall d'Hebron, a Necker-Enfants Malades Paris, i a la Universitat de Califòrnia San Diego. Des de l'inici de la meva carrera professional he tingut gran interès per la medicina molecular i metabòlica, malalties genètiques, complexes i minoritàries. He combinat el desenvolupament del coneixement clínic amb la recerca i la docència universitària. Actualment, soc director clínic de Malalties Minoritàries al Campus Vall d'Hebron Barcelona.

Instituciones de las que forman parte

Investigador postdoctoral
Direccionamiento y liberación farmacológica
Vall Hebron Institut de Recerca
Médico
Enfermedades Minoritarias
Serveis transversals
Després de la llicenciatura en Medicina a la UAB i de realitzar la especialitat de Pediatria a l'hospital Vall d'Hebron vaig completar la meva formació clínica i de recerca a l'hospital Necker-Enfants Malades Paris, i INSERM (Nefrologia Pediàtrica i recerca en immunoinflamació). A continuació, un fellowship a la UCSD, amb els professors JA Schneider i WL Nyhan, va completar la meva formació en malalties genètiques i metabòliques - Malalties Minoritàries- presentant una tesi doctoral sobre la cistinosi amb publicacions internacionals en revistes de prestigi. En l'àmbit estatal, vaig contribuir al desenvolupament de les Malalties Metabòliques Hereditàries com membre fundador de la FETEIM i, posteriorment, primer president electe de l'AECOM (Associació Espanyola d'Errors Congènits del Metabolisme). També vaig ser secretari de l'Associació Espanyola de Nefrologia Pediàtrica. He publicat en més de 80 revistes indexades, i he rebut l'acreditació de professor agregat per l'Agència de Qualitat Universitària (AQU). Des del 2012, he col·laborat intensament en l'establiment d'una organització al voltant de les Malalties Minoritàries. Soc membre actiu del grup de treball de les XUEC (Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica) dins del CatSalut, i des del 2013 al 2017, coordinador de MM a l'hospital Germans Trias. He col·laborat en els comitès d'avaluació de Medicaments d'Ús Hospitalari, de CatSalut, i el comitè de Farmacoterapèutica (Malalties Minoritàries) de l'ICS. Tanmateix, he procurat estar proper i col·laborar intensament amb les associacions de pacients i aprendre de la seva experiència personal. Ara, soc director de Malalties Minoritàries al Campus Vall d'Hebron Barcelona.

Proyectos

Vesículas extracelulares para el tratamiento de enfermeades lisosomales (Título provisional)

IP: Ibane Abasolo Olaortua
Colaboradores: Laura García Latorre, Guillem Pintos Morell, Sandra Mancilla Zamora, Zamira Vanessa Diaz Riascos, Marc Miquel Moltó Abad
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 153670
Referencia: PI21/00936
Duración: 01/01/2022 - 31/12/2024

MIMIC-KeY - A KEY TO THE RATIONAL DESIGN OF EXTRACELLULAR VESICLES-MIMICKING NANOPARTICLES.

IP: Ibane Abasolo Olaortua
Colaboradores: Joaquin Seras Franzoso, Guillem Pintos Morell, Ignacio López Álvarez
Entidad financiadora: EUROPEAN COMMISSION
Financiación: 457250
Referencia: MIMIC-KEY_H2020-FETPROACT-2020
Duración: 01/06/2021 - 31/05/2025

The Vall d’Hebron Iniciative for Parkinson associated to GBA (VHIP-GBA): from biospecimen collection to translational studies and therapies.

IP: Marta Martínez Vicente
Colaboradores: José Antonio Arranz Amo, Jorge Hernández Vara, Eddie Pradas Gracia, Guillem Pintos Morell, Clara Carnicer Cáceres, Carles Lorenzo Bosquet, David Moreno Martinez, Jordi Riera Heredia, Marta Montpeyó Garcia-Moreno, Daniela Samaniego Toro
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 245932.5
Referencia: PI20/00728
Duración: 01/01/2021 - 31/12/2023

Noticias relacionadas

En el Día Mundial de la Investigación en Cáncer, destacamos el impacto de los proyectos del VHIR en el campo de la oncología.

Once investigadores e investigadoras de Vall d’Hebron harán charlas y talleres con el objetivo de acercar la ciencia a todo el mundo.

Durante el mes de junio, organizamos tres actividades sobre ensayos clínicos, genética e imágenes científicas.

Profesionales relacionados

Montse Capella Tomás

Montse Capella Tomás

Administración y gerencia
Direccionamiento y liberación farmacológica
Leer más
Ariadna Tigri Santiña

Ariadna Tigri Santiña

Direccionamiento y liberación farmacológica
Leer más
Ana Maria Ogando Rodriguez

Ana Maria Ogando Rodriguez

Técnico de investigación
Direccionamiento y liberación farmacológica
Leer más
Fernanda Raquel Da Silva Andrade

Fernanda Raquel Da Silva Andrade

Investigador postdoctoral
Direccionamiento y liberación farmacológica
Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.