Skip to main content

José Antonio Ramos Quiroga

Cap del Servei de Psiquiatria, Investigador principal del VHIR i professor agregat de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els meus interessos són els trastorns del neurodesenvolupament, com el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) i el trastorn de Tourette. L’altra àrea d’interès que tinc és l’eHealth i la innovació al voltant de la medicina i l’aplicació de noves tecnologies. En el marc de la Comissió d'Innovació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on tinc el càrrec de president, puc donar un impuls a aquest vessant.

Institutions of which they are part

Head of group
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Vall Hebron Institut de Recerca
Psychiatrics
General Hospital
Head of Department
Psychiatry
Children's Hospital and Woman's Hospital
Sóc doctor en psiquiatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en teràpia familiar sistèmica per la UAB, especialista en psiquiatria i professor agregat de la Facultat de Medicina de la UAB (acreditat com a professor titular per l'ANECA el 2014). Des del 2001 desenvolupo la meva activitat assistencial, docent i investigadora a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona. Assistencial: Cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron des del 2016. Coordinador del Programa de trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) del Servei de Psiquiatria des del 2002 i des del 2004, coordinador de les Urgències de Psiquiatria. Docent: Professor agregat del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Facultat de Medicina de la UAB des del 2005. Acreditat com a professor titular per l'ANECA des del 2014. Coordinador de la docència de l'assignatura de psiquiatria del Departament des del 2013 i de l'assignatura de psiquiatria a la Unitat Docent Hospitalària Vall d'Hebron, sent a més el responsable de l'elaboració de la guia docent de l'assignatura de psiquiatria de la UAB per a l'Espai Europeu d'Educació Superior (Pla Bolonya). Així mateix, imparteixo classes en l'assignatura de delinqüència i psicopatologia del grau de criminologia de la Facultat de Dret de la UAB des del 2005. Realitzo activitat docent en diferents estudis de postgrau de medicina. He dirigit 4 tesis doctorals amb la qualificació d'excel·lent Cum Laude. Investigació: La meva activitat investigadora se centra en l'estudi de les bases biològiques dels trastorns mentals, destacant el TDAH i els trastorns per ús de substàncies, amb una clara perspectiva translacional. He publicat un total de 125 articles científics amb un factor d'impacte total de més de 394,37. A la base de dades Scopus disposo d'un nombre total de 1493 cites i un índex h de 20.

Research lines

Disorder and Attention Deficit Hyperactivity Disorder in adults (ADHD)

IP: José Antonio Ramos Quiroga

Projects

DynAMoND - Dinámica de la modulación afectiva en los trastornos del neurodesarrollo

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Collaborators: Natalia Calvo Piñero, Montserrat Corrales De la Cruz, Marc Ferrer Vinardell, Marta Ribases Haro, Vanesa Richarte Fernández
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 174845
Reference: AC21_2/00048
Duration: 01/01/2022 - 31/12/2024

DynAMoND - Dynamics of Affect Modulation in Neurodevelopmental Disorders

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Collaborators: -
Funding agency: EUROPEAN COMMISSION
Funding: 0.01
Reference: ERANETNEURON/2021/QUIROGA/DYBAMOND
Duration: 19/10/2021 - 19/10/2021

Investigación en nuevos principios activos psicodislépticos para el tratamiento de los trastornos afectivos

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Collaborators: Oscar Soto Angona
Funding agency: Instituto de Salud Carlos III
Funding: 65000
Reference: CM21/00225
Duration: 01/01/2022 - 31/12/2023

Nuevas terapias con psicodélicos en sintomatología depresiva y dolor crónico

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Collaborators: Oscar Soto Angona
Funding agency: Fundació Institut de Recerca HUVH
Funding: 35000
Reference: HUVH/BPFSE/2021/SOTO
Duration: 21/06/2021 - 20/06/2022

Related news

En les consultes de la Unitat de Tractament Integral de l’Obesitat de Vall d’Hebron els avenços de la recerca estan molt presents, ja sigui en forma d’assaig clínic o mitjançant la utilització d’unes ulleres de realitat virtual.

Onze investigadors i investigadores de Vall d’Hebron faran xerrades i tallers amb l’objectiu d’apropar la ciència a tothom.

Aquesta trobada es dirigeix a un públic de totes les edats amb un ampli ventall de formats: experiments, instal·lacions, jocs, tallers, demostracions, espectacles, debats, microxerrades, itineraris i visites guiades, entre d’altres.

Related professionals

Carlos Jacas Escarcellé

Carlos Jacas Escarcellé

Senior researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Read more
Gara Arteaga Henriquez

Gara Arteaga Henriquez

Predoctoral researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Read more
Victoria López Craver

Victoria López Craver

Psychiatry, Mental Health and Addictions
Read more
Concepció Martínez Serna

Concepció Martínez Serna

Administration and Management
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.