Pasar al contenido principal

José Antonio Ramos Quiroga

Cap del Servei de Psiquiatria, Investigador principal del VHIR i professor agregat de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els meus interessos són els trastorns del neurodesenvolupament, com el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) i el trastorn de Tourette. L’altra àrea d’interès que tinc és l’eHealth i la innovació al voltant de la medicina i l’aplicació de noves tecnologies. En el marc de la Comissió d'Innovació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on tinc el càrrec de president, puc donar un impuls a aquest vessant.

Instituciones de las que forman parte

Jefe de grupo
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Vall Hebron Institut de Recerca
Psiquiatría
Hospital General
Jefe de Servicio
Psiquiatría
Hospital Infantil i Hospital de la Mujer
Sóc doctor en psiquiatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en teràpia familiar sistèmica per la UAB, especialista en psiquiatria i professor agregat de la Facultat de Medicina de la UAB (acreditat com a professor titular per l'ANECA el 2014). Des del 2001 desenvolupo la meva activitat assistencial, docent i investigadora a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona. Assistencial: Cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron des del 2016. Coordinador del Programa de trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) del Servei de Psiquiatria des del 2002 i des del 2004, coordinador de les Urgències de Psiquiatria. Docent: Professor agregat del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Facultat de Medicina de la UAB des del 2005. Acreditat com a professor titular per l'ANECA des del 2014. Coordinador de la docència de l'assignatura de psiquiatria del Departament des del 2013 i de l'assignatura de psiquiatria a la Unitat Docent Hospitalària Vall d'Hebron, sent a més el responsable de l'elaboració de la guia docent de l'assignatura de psiquiatria de la UAB per a l'Espai Europeu d'Educació Superior (Pla Bolonya). Així mateix, imparteixo classes en l'assignatura de delinqüència i psicopatologia del grau de criminologia de la Facultat de Dret de la UAB des del 2005. Realitzo activitat docent en diferents estudis de postgrau de medicina. He dirigit 4 tesis doctorals amb la qualificació d'excel·lent Cum Laude. Investigació: La meva activitat investigadora se centra en l'estudi de les bases biològiques dels trastorns mentals, destacant el TDAH i els trastorns per ús de substàncies, amb una clara perspectiva translacional. He publicat un total de 125 articles científics amb un factor d'impacte total de més de 394,37. A la base de dades Scopus disposo d'un nombre total de 1493 cites i un índex h de 20.

Líneas de investigación

Disorder and Attention Deficit Hyperactivity Disorder in adults (ADHD)

IP: José Antonio Ramos Quiroga

Proyectos

DynAMoND - Dinámica de la modulación afectiva en los trastornos del neurodesarrollo

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Colaboradores: Natalia Calvo Piñero, Montserrat Corrales De la Cruz, Marc Ferrer Vinardell, Marta Ribases Haro, Vanesa Richarte Fernández
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 174845
Referencia: AC21_2/00048
Duración: 01/01/2022 - 31/12/2024

DynAMoND - Dynamics of Affect Modulation in Neurodevelopmental Disorders

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Colaboradores: -
Entidad financiadora: EUROPEAN COMMISSION
Financiación: 0.01
Referencia: ERANETNEURON/2021/QUIROGA/DYBAMOND
Duración: 19/10/2021 - 19/10/2021

Investigación en nuevos principios activos psicodislépticos para el tratamiento de los trastornos afectivos

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Colaboradores: Oscar Soto Angona
Entidad financiadora: Instituto de Salud Carlos III
Financiación: 65000
Referencia: CM21/00225
Duración: 01/01/2022 - 31/12/2023

Nuevas terapias con psicodélicos en sintomatología depresiva y dolor crónico

IP: José Antonio Ramos Quiroga
Colaboradores: Oscar Soto Angona
Entidad financiadora: Fundació Institut de Recerca HUVH
Financiación: 35000
Referencia: HUVH/BPFSE/2021/SOTO
Duración: 21/06/2021 - 20/06/2022

Noticias relacionadas

El trabajo internacional ha identificado 89 genes implicados en el riesgo de desarrollar un ictus, 61 de los cuales no se habían descrito previamente.

En las consultas de la Unidad de Tratamiento Integral de la Obesidad de Vall d'Hebron, los avances de la investigación están muy presentes, ya sea en forma de ensayo clínico o mediante la utilización de gafas de realidad virtual.

Once investigadores e investigadoras de Vall d’Hebron harán charlas y talleres con el objetivo de acercar la ciencia a todo el mundo.

Profesionales relacionados

Eugeni Bruguera Cortada

Eugeni Bruguera Cortada

Investigador sénior
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Eudald  Castell Panisello

Eudald Castell Panisello

Técnico de investigación
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Zaira Nieto Fernández

Zaira Nieto Fernández

Investigador predoctoral
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más
Lorena Arribas Garcia

Lorena Arribas Garcia

Técnico de investigación
Psiquiatría, Salud Mental y Adicciones
Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.