Skip to main content

Mª Angeles Aceituno López

Sóc infermera especialista en pediatria amb àmplia experiència. L'any 1989 vaig acabar la meva formació universitària com infermera i vaig començar a treballar a l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron. La formació ha estat un continu motor en la meva carrera professional i crec que la humanització de les cures és un aspecte important per a proporcionar una atenció integral i de qualitat al pacient i a la seva família. Aquestes inquietuds em van portar l'any 2003 a especialitzar-me i dedicar-me a la gestió infermera. L'any 2015 vaig començar a desenvolupar la meva activitat professional com Adjunta de la Direcció d'Infermeria en l'Atenció d'Hospitalització en l'Hospital Maternoinfantil i també sóc responsable del Programa de Formació Especialitzada d'Infermeria Pediàtrica (EIRP) del nostre hospital.

Institutions of which they are part

Predoctoral researcher
Multidisciplinary Nursing Research Group
Vall Hebron Institut de Recerca
Adjunt d'Infermeria
Nursing Management
Children's Hospital and Woman's Hospital
Durant 14 anys he treballat com infermera assistencial a diverses unitats d'atenció pediàtrica de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron. En començar en gestió infermera (2003-2005) vaig assumir la supervisió de cinc unitats pediàtriques diferents: Pediatria Especialitats, Medicina Pediàtrica, Hospital de Dia Polivalent, Diàlisi i Unitat de Nefrologia, Trasplantament i Cardiologia.
Titulacions a destacar
Màster en Administració i Gestió en Cures d’infermeria a l'EUI Santa Madrona (adscrita a la UB), 2007
Màster Oficial Universitari en Cures Infermeres: Metodologia i Aplicacions a la Universitat de Barcelona (UB), 2012
Infermera Especialista en Pediatria, 2015
Activitat docent
Professora col·laboradora en el “Postgrau d’Infermeria de la Infància i de l’Adolescència” de la UAB i en la formació de Grau d’infermeria a la Universitat Rovira Virgili. Professora associada i tutora de pràctiques de l'itinerari pediàtric en el Grau Infermeria, UAB.
Activitat científica
Vaig formar part del Grup d’investigació infermera, Institut de Recerca Vall d'Hebron (VHIR): “Recerca en cures de salut, cures infermeres a pediatria” durant 3 anys.
Autora de 3 publicacions en l’àmbit pediàtric i de diverses comunicacions científiques de l’àmbit de la pediatria i de la gestió de cures.

Projects

Reticència vacunal: Coneixements, actituds i creences del personal sanitari de pediatria hospitalària de Barcelona sobre el calendari de vacunacions sistemàtiques.

IP: Mª Angeles Aceituno López
Collaborators: -
Funding agency:
Funding:
Reference: PR(AMI)285/2019
Duration: -

Related news

The VHIR and CEMCAT nurse has been recognized for his leadership of the Catalonia Expert Patient program in this disease.

During the session, the first call for an intensification grant coordinated by Vall d’Hebron was announced, which will make it easier for nurses to participate in research projects.

The work "Family presence during invasive procedures in pediatrics: perceptions, attitudes and practices of nurses" has received the Research Award of the General Council of Nursing in the category of Young Promises in Nursing Research.

Related professionals

Mª del Carmen Gomez Martin

Mª del Carmen Gomez Martin

Multidisciplinary Nursing Research Group
Read more
Rebeca Gómez Ibáñez

Rebeca Gómez Ibáñez

Postdoctoral researcher
Multidisciplinary Nursing Research Group
Read more
M. Mar Eseverri Rovira

M. Mar Eseverri Rovira

Multidisciplinary Nursing Research Group
Read more
Mª del Mar López Juan

Mª del Mar López Juan

Multidisciplinary Nursing Research Group
Read more

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà.