Pasar al contenido principal

Mª Angeles Aceituno López

Sóc infermera especialista en pediatria amb àmplia experiència. L'any 1989 vaig acabar la meva formació universitària com infermera i vaig començar a treballar a l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron. La formació ha estat un continu motor en la meva carrera professional i crec que la humanització de les cures és un aspecte important per a proporcionar una atenció integral i de qualitat al pacient i a la seva família. Aquestes inquietuds em van portar l'any 2003 a especialitzar-me i dedicar-me a la gestió infermera. L'any 2015 vaig començar a desenvolupar la meva activitat professional com Adjunta de la Direcció d'Infermeria en l'Atenció d'Hospitalització en l'Hospital Maternoinfantil i també sóc responsable del Programa de Formació Especialitzada d'Infermeria Pediàtrica (EIRP) del nostre hospital.

Instituciones de las que forman parte

Investigador predoctoral
Grupo de Investigación Multidisciplinario de Enfermería
Vall Hebron Institut de Recerca
Adjunt d'Infermeria
Dirección de Enfermería
Hospital Infantil i Hospital de la Mujer
Durant 14 anys he treballat com infermera assistencial a diverses unitats d'atenció pediàtrica de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron. En començar en gestió infermera (2003-2005) vaig assumir la supervisió de cinc unitats pediàtriques diferents: Pediatria Especialitats, Medicina Pediàtrica, Hospital de Dia Polivalent, Diàlisi i Unitat de Nefrologia, Trasplantament i Cardiologia.
Titulacions a destacar
Màster en Administració i Gestió en Cures d’infermeria a l'EUI Santa Madrona (adscrita a la UB), 2007
Màster Oficial Universitari en Cures Infermeres: Metodologia i Aplicacions a la Universitat de Barcelona (UB), 2012
Infermera Especialista en Pediatria, 2015
Activitat docent
Professora col·laboradora en el “Postgrau d’Infermeria de la Infància i de l’Adolescència” de la UAB i en la formació de Grau d’infermeria a la Universitat Rovira Virgili. Professora associada i tutora de pràctiques de l'itinerari pediàtric en el Grau Infermeria, UAB.
Activitat científica
Vaig formar part del Grup d’investigació infermera, Institut de Recerca Vall d'Hebron (VHIR): “Recerca en cures de salut, cures infermeres a pediatria” durant 3 anys.
Autora de 3 publicacions en l’àmbit pediàtric i de diverses comunicacions científiques de l’àmbit de la pediatria i de la gestió de cures.

Proyectos

Reticència vacunal: Coneixements, actituds i creences del personal sanitari de pediatria hospitalària de Barcelona sobre el calendari de vacunacions sistemàtiques.

IP: Mª Angeles Aceituno López
Colaboradores: -
Entidad financiadora:
Financiación:
Referencia: PR(AMI)285/2019
Duración: -

Noticias relacionadas

En la sesión se ha anunciado la primera convocatoria de una beca de intensificación coordinada por Vall d’Hebron que favorecerá la dedicación de una enfermera a proyectos de investigación.

El trabajo “Presencia familiar durante los procedimientos invasivos en pediatría: percepciones, actitudes y prácticas de las enfermeras” ha recibido un Premio de Investigación del Consejo General de Enfermería.

Las enfermeras Rosa Casado y Eva Gavilan y el enfermero Miguel Ángel Robles del Vall Hebron Recerca han sido tres de los ganadores de la convocatoria de ayudas del Col·legi este 2021

Profesionales relacionados

David Téllez Velasco

David Téllez Velasco

Técnico de investigación
Grupo de Investigación Multidisciplinario de Enfermería
Leer más
Eva Carolina Watson  Badia

Eva Carolina Watson Badia

Investigador predoctoral
Grupo de Investigación Multidisciplinario de Enfermería
Leer más
Ana Mª Garriga Sánchez

Ana Mª Garriga Sánchez

Grupo de Investigación Multidisciplinario de Enfermería
Leer más
Marc Andreu Pedrosa

Marc Andreu Pedrosa

Grupo de Investigación Multidisciplinario de Enfermería
Leer más

Subscriu-te als nostres butlletíns i forma part de la vida del Campus

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es un parque de referencia mundial donde la asistencia, la investigación, la docencia y la innovación se dan la mano.