Acerca del VHIR
El Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) promueve la investigación biomédica, la innovación y la docencia. Más de 1.800 personas buscan comprender las enfermedades hoy con el objetivo de mejorar su tratamiento mañana.
Investigación
Trabajamos para entender las enfermedades, saber cómo funcionan y crear mejores tratamientos para los pacientes. Conoce nuestros grupos y sus líneas de investigación.
Personas
Las personas son el centro del Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR). Por eso nos vinculamos con los principios de libertad de investigación, igualdad de género y actitud profesional que promueve la HRS4R.
Ensayos clínicos
Nuestra tarea no es solo básica o traslacional; somos líderes en investigación clínica. Entra para saber qué ensayos clínicos estamos llevando a cabo y por qué somos referente mundial en este campo.
Progreso
Queremos que la investigación que se efectúa en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) sea un motor de transformación. ¿Cómo? Identificando nuevas vías y soluciones para fomentar la salud y el bienestar de las personas.
Core facilities
Ofrecemos un apoyo especializado a los investigadores tanto internos como externos, desde un servicio concreto hasta la elaboración de un proyecto en su totalidad. Todo ello, con una perspectiva de calidad y agilidad de respuesta.
Actualidad
Te damos una puerta de entrada para estar al día de todo lo que sucede en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR), desde las últimas noticias hasta las actividades e iniciativas solidarias futuras que estamos organizando.
Ponents:
Dr. Vicente Descalzo, facultatiu del Servei d'Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigador del Grup de Recerca de Malalties Infeccioses del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
CV: metge internista, adjunt a la unitat ITS-VIH Drassanes Vall d'Hebron. Prèviament he treballat a nivell humanitari i de cooperació internacional, i he tingut experiència col·laborant amb centres comunitaris. A nivell de recerca, he participat en diversos projectes relacionats amb la prevenció del VIH incloent l'estudi de factibilitat de la PrEP i un assaig clínic de vacuna preventiva del VIH.
Dra. Patricia Álvarez López, metgessa especialista en Medicina Interna. La seva activitat assistencial e investigadora actual es desenvolupa en el servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, concretament en l'àrea de VIH i infeccions de transmissió sexual (ITS). Realitzo la meva labor assistencial a la Unitat de VIH de l’hospital i a la Unitat de ITS del Centre de Malalties Transmissibles Drassanes, on s'ofereix atenció per el diagnòstic i tractament d'infeccions de transmissió sexual i seguiment de usuaris de profilaxi pre-exposició (PrEP). Les meves principals àrees d'interès i recerca són la infecció per VIH (prevenció, diagnòstic i tractament), les hepatitis víriques i les infeccions de transmissió sexual.
Resum: durant molt de temps, els únics mètodes coneguts per a la prevenció del VIH van ser els de barrera (preservatiu masculí i femení). Encara que aquests mètodes tenen una alta eficàcia, calen altres estratègies que reforcin la prevenció. En primer lloc, el diagnòstic i el tractament precoç de les persones que viuen amb VIH és fonamental per aconseguir la indetectabilitat i per tant la intransmissibilitat del virus a les seves parelles sexuals. D'altra banda, les persones que són negatives al VIH, però que presenten un risc considerable d'infecció, poden accedir a una profilaxi amb antiretrovirals. Aquest tipus de profilaxi es divideix en dues modalildats: preexposició (PrEP) i postexposició (PEP). La disponibilitat de diferents opcions facilita que l'individu accedeixi a aquella que li pugui ser més convenient, i així s'aconsegueixi més eficaçment la prevenció de la infecció."
*Dr. Adrià Curran Fàbregas, metge especialista en Medicina Interna. Des del 2005 treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La seva activitat assistencial i de recerca està basada en la infecció per VIH, les infeccions de transmissió sexual (ITS) i la infecció pel virus del papil·loma humà (VPH). També és investigador principal del Grup de Recerca de Malalties infeccioses, Vall Hebron Institut de Recerca.
*Dra. Silvina Magnani, psicòloga de la Unitat de VIH/ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall Hebron i del Vall Hebron Institut de Recerca, des de l'any 2010.
*Juanse Hernández, és llicenciat en Filologia Clàssica, president i editor científic sènior de l'entitat comunitària Grup de Treball sobre Tractaments del VIH (gTt-VIH) des de l'any 1997. Membre del Comitè Científic de la Cohort PISCIS i de la Cohort de la Xarxa de Investigació a Sida (CoRIS). Participa de manera activa en la defensa i promoció dels drets de les persones amb el VIH, especialment dels relacionats amb la salut
Assistència: https://gencat.zoom.us/j/93947957317