Acerca del VHIR
El Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) promueve la investigación biomédica, la innovación y la docencia. Más de 1.800 personas buscan comprender las enfermedades hoy con el objetivo de mejorar su tratamiento mañana.
Investigación
Trabajamos para entender las enfermedades, saber cómo funcionan y crear mejores tratamientos para los pacientes. Conoce nuestros grupos y sus líneas de investigación.
Personas
Las personas son el centro del Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR). Por eso nos vinculamos con los principios de libertad de investigación, igualdad de género y actitud profesional que promueve la HRS4R.
Ensayos clínicos
Nuestra tarea no es solo básica o traslacional; somos líderes en investigación clínica. Entra para saber qué ensayos clínicos estamos llevando a cabo y por qué somos referente mundial en este campo.
Progreso
Queremos que la investigación que se efectúa en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) sea un motor de transformación. ¿Cómo? Identificando nuevas vías y soluciones para fomentar la salud y el bienestar de las personas.
Core facilities
Ofrecemos un apoyo especializado a los investigadores tanto internos como externos, desde un servicio concreto hasta la elaboración de un proyecto en su totalidad. Todo ello, con una perspectiva de calidad y agilidad de respuesta.
Actualidad
Te damos una puerta de entrada para estar al día de todo lo que sucede en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR), desde las últimas noticias hasta las actividades e iniciativas solidarias futuras que estamos organizando.
El Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCNG) acull des de l’1 de setembre fins al 15 d’octubre la mostra Ultrasons, de la natura a la medicina que ha estat impulsada pel Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron a través de la nova línia de recerca anomenada FUSMED, que estudia els efectes terapèutics dels ultrasons focalitzats d'alta intensitat, i que pertany al grup d'Imatge Mèdica Molecular del Vall d'Hebron Institut de Recerca.
19.00 h.- Activitat
Què tenen en comú un ratpenat i un aparell d'ultrasons? Sabies que en la natura és un pou de solucions industrials i mèdiques? Els ratpenats ens han ensenyat la utilitat dels ultrasons per orientar-se a les fosques, fet que s'ha traslladat a la navegació marítima i al món de la indústria o en l'estudi del cos humà. Acostat al museu de Ciències Naturals de Granollers a descobrir les aplicacions mèdiques relacionades amb les característiques d'aquests fantàstics mamífers alats. I això no és tot, al capvespre sortiràs a guaitar-los i aprendràs tots els secrets que amaguen!
Descripció de l'Activitat
19.00 - 19.45 h - Coneixeràs de la mà de Xavier Serres, metge radiòleg de l'hospital la Vall d'Hebron, diferents aplicacions diagnòstiques i terapèutiques dels ultrasons en la medicina. Podràs veure com es fa una ecografia i observar és el cos humà per dins vist amb ultrasons en directe!
20:00- 21:00 h - Sortida al jardí acompanyats pel Doctor en biologia Carles Flaquer. Aquest explicarà com s'estudien els ratpenats a partir d'analitzar els ultrasons que aquests emeten. Equipats amb micròfons detectors d'ultrasons, es podran "escoltar" els ratpenats i s'explicarà com aprendre a identificar espècies i comportaments.
OBSERVACIONS
Taller apte per a tots els públics
Els infants menors de 12 anys hauran d'anar acompanyats de com a mínim d'un adult.
És necessària inscripció prèvia en el següent enllaç
https://mcng.cat/agenda/ultrasons-de-dia-i-de-nit