Acerca del VHIR
El Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) promueve la investigación biomédica, la innovación y la docencia. Más de 1.800 personas buscan comprender las enfermedades hoy con el objetivo de mejorar su tratamiento mañana.
Investigación
Trabajamos para entender las enfermedades, saber cómo funcionan y crear mejores tratamientos para los pacientes. Conoce nuestros grupos y sus líneas de investigación.
Personas
Las personas son el centro del Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR). Por eso nos vinculamos con los principios de libertad de investigación, igualdad de género y actitud profesional que promueve la HRS4R.
Ensayos clínicos
Nuestra tarea no es solo básica o traslacional; somos líderes en investigación clínica. Entra para saber qué ensayos clínicos estamos llevando a cabo y por qué somos referente mundial en este campo.
Progreso
Queremos que la investigación que se efectúa en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) sea un motor de transformación. ¿Cómo? Identificando nuevas vías y soluciones para fomentar la salud y el bienestar de las personas.
Core facilities
Ofrecemos un apoyo especializado a los investigadores tanto internos como externos, desde un servicio concreto hasta la elaboración de un proyecto en su totalidad. Todo ello, con una perspectiva de calidad y agilidad de respuesta.
Actualidad
Te damos una puerta de entrada para estar al día de todo lo que sucede en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR), desde las últimas noticias hasta las actividades e iniciativas solidarias futuras que estamos organizando.
Viral quasispecies diversity and evolution.
A Bioinformatics molecular approach.
Gregori J., Rodríguez-Frías F., Quer J., Eds.
El grup d’hepatitis virals de l’institut de recerca Vall d’Hebron (VHIR) ha estat pioner i cap davanter a l’estudi de les quasispecies virals durant mes de 30 anys , fins i tot essent el primer grup nivell mundial que va considerar aquesta característica de complexitat viral en un agent infecciós humà: el virus de la hepatitis C. Des de fa mes de 10 anys ha estat aportant solucions metodològiques experimentals i computacionals en aquest camp amb la aplicació de les tècniques de seqüenciació de nova generació (NGS).
Davant la jubilació del Dr. Josep Gregori i del Dr. Francisco Rodríguez-Frías, que juntament amb el Dr. Josep Quer en son editors del llibre, es planteja la necessitat de realitzar un treball de síntesi i de posada en valor dels desenvolupaments del grup de recerca en l’estudi empíric de les quasiespècies virals, des dels inicis en l’ús de la NGS, situant-los en el seu context històric des del punt de vista científic i tecnològic, que pugui ser una eina útil pels tots aquells investigador que estiguin interessats en aquest camp. D’aquí neix la selecció de sis treballs fonamentalment metodològics que es posen a l’abast de manera conjunta, amb comentaris i notes que els connecten entre sí. Una primera part, formada pels tres primers treballs, aprofundeix en l’ús, interpretació i utilitat d’índex de biodiversitat, alguns d’específics per poblacions genètiques i d’altres importats del camp de l’ecologia. La segona part posa de manifest algunes limitacions en aquests índex de diversitat i aborda el desenvolupament d’eines integratives que proporcionen una interpretació més directa en termes biològics i clínics.
Les seccions prèvies als sis treballs mencionats, Pròleg, Prefaci, Introducció, i Antecedents situen el lector en el context en que realitzen els desenvolupaments, i n’expliquen la necessitat i utilitat. El llibre es tanca amb una secció que recull les observacions i conclusions al conjunt dels treballs, i amb una altra que reflexiona sobre les limitacions que comporta l’estudi de sistemes complexos i dinàmics com les quasiespècies virals.