Acerca del VHIR
El Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) promueve la investigación biomédica, la innovación y la docencia. Más de 1.800 personas buscan comprender las enfermedades hoy con el objetivo de mejorar su tratamiento mañana.
Investigación
Trabajamos para entender las enfermedades, saber cómo funcionan y crear mejores tratamientos para los pacientes. Conoce nuestros grupos y sus líneas de investigación.
Personas
Las personas son el centro del Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR). Por eso nos vinculamos con los principios de libertad de investigación, igualdad de género y actitud profesional que promueve la HRS4R.
Ensayos clínicos
Nuestra tarea no es solo básica o traslacional; somos líderes en investigación clínica. Entra para saber qué ensayos clínicos estamos llevando a cabo y por qué somos referente mundial en este campo.
Progreso
Queremos que la investigación que se efectúa en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR) sea un motor de transformación. ¿Cómo? Identificando nuevas vías y soluciones para fomentar la salud y el bienestar de las personas.
Core facilities
Ofrecemos un apoyo especializado a los investigadores tanto internos como externos, desde un servicio concreto hasta la elaboración de un proyecto en su totalidad. Todo ello, con una perspectiva de calidad y agilidad de respuesta.
Actualidad
Te damos una puerta de entrada para estar al día de todo lo que sucede en el Vall d'Hebron Instituto de Investigación (VHIR), desde las últimas noticias hasta las actividades e iniciativas solidarias futuras que estamos organizando.
Ponent: Dra. Ester Navarro Correal, Infermera | Referent Pacient Ancià Fràgil Hospitalitzat -Hospital Universitari Vall d’Hebron.
La malaltia inflamatòria intestinal (MII) es defineix com un grup de trastorns inflamatoris crònics de causa desconeguda que afecten l'aparell digestiu. Les persones que pateixen aquestes malalties requereixen de cures expertes per a prevenir complicacions associades i millorar la seva qualitat de vida. En aquest context, les infermeres exerceixen un paper fonamental en la cura integral d'aquests pacients dins dels equips multidisciplinaris especialitzats. Objectiu: Identificar i avaluar l'impacte de l'avanç en les cures d'infermeria especialitzada per a millorar l'atenció i el maneig de les persones amb MII, a partir del treball en tres línies de recerca: I) la deshabituació al tabac dels persones amb MII i les competències de les infermeres que els atenen, II) el coneixement de l'estat actual de l'educació per a la salut en persones amb diagnòstic recent de MII, i III) l'anàlisi de la repercussió durant la pandèmia de COVID-19 en el treball de la infermera de la unitat d'atenció a les persones amb MII. En l'àrea de deshabituació al tabac i infermeria es va realitzar un assaig clínic aleatoritzat per a determinar l'eficàcia d'una intervenció motivacional, i un estudi descriptiu exploratori per a conèixer el nivell de competència en aquesta matèria. Per a conèixer l'estat actual de les intervencions en educació per a la salut en persones amb MII de recent diagnòstic es va elaborar una revisió sistemàtica exploratòria. I finalment, en l'estudi de l'impacte que va representar la pandèmia per COVID-19 en l'atenció infermera es va optar per un estudi observacional retrospectiu. S'ha pogut demostrar com la infermera de pràctica avançada té un paper destacat en la seva funció com a garant de la promoció de la salut, amb la implantació d'un programa de deshabituació al tabac, sent necessari ampliar la formació sobre aquest tema per a poder millorar les competències per a dur-la a terme. Focalitzant l'atenció en la funció d'educació per a la salut, es pot concloure que hi ha un buit de coneixement en relació amb aquesta intervenció en l'atenció a persones recentment diagnosticades de MII. I, finalment, s'ha evidenciat la gran labor realitzada per part d'infermeria durant la fase aguda de la pandèmia de COVID-19, reforçant i visibilitzant el lideratge en el maneig de l'atenció a distància en les persones amb MII. Els resultats obtinguts en els diferents estudis han proporcionat informació per a plantejar estratègies que promoguin una gestió eficaç dels recursos, millorant la qualitat i l'efectivitat de les intervencions infermeres. Tot això ha permès visibilitzar el lideratge infermer en la cura a les persones amb MII.
Moderadora: Dra. Esperanza Zuriguel Pérez, coordinadora de Recerca en Infermeria. Cap Grup de Recerca Multidisciplinari d'Infermeria (VHIR). Gestió del Coneixement i Avaluació. Hospital Universitari Vall d’Hebron.
Per assistir-hi Online:
https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_pCOXhVY_QJ-f41_NeKz4fw