Pasar al contenido principal
22/02/2024 - 15:00

Vall d'Hebron Talks 'Investigació bàsica en relació amb la cura del VIH'

Etiqueta Vall d'Hebron Talks

Ponent: Dra. Meritxell Genescà Ferrer, investigadora principal del grup de Recerca de Malalties Infeccioses del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).

La seva activitat de recerca se centra a estudiar la resposta immunitària contra patògens que entren per les mucoses com el VIH per al desenvolupament de noves teràpies. Les meves àrees d'interès són la millora de les nostres defenses a nivell de teixits que són porta d'entrada de virus i bacteris (com les ITS), així com el desenvolupament de teràpies immunològiques que limitin aquesta infecció.

Resum: en aquest webinar parlarem sobre quin tipus d'estudis a nivell de laboratori s'estan fent per avançar cap a la curació del VIH, destacant les teràpies més avançades i prometedores en aquest sentit, alhora que remarcant les dificultats associades a aquest repte.

Moderadors: 

*Dr. Adrià Curran Fàbregas, metge especialista en Medicina Interna. Des del 2005 treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La seva activitat assistencial i de recerca està basada en la infecció per VIH, les infeccions de transmissió sexual (ITS) i la infecció pel virus del papil·loma humà (VPH). També és investigador principal del Grup de Recerca de Malalties infeccioses, Vall Hebron Institut de Recerca.

*Dra. Silvina Magnani, psicòloga de la Unitat de VIH/ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall Hebron i del Vall Hebron Institut de Recerca, des de l'any 2010.

*Juanse Hernández, és llicenciat en Filologia Clàssica, president i editor científic sènior de l'entitat comunitària Grup de Treball sobre Tractaments del VIH (gTt-VIH) des de l'any 1997. Membre del Comitè Científic de la Cohort PISCIS i de la Cohort de la Xarxa de Investigació a Sida (CoRIS). Participa de manera activa en la defensa i promoció dels drets de les persones amb el VIH, especialment dels relacionats amb la salut.

Inscriu-te aquí per assistir-hi: https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_XwCvyYt6ROaj8plh-IgE0g